راهنمای استخدام

راه حل جامع کاریابی و استخدام

راهنمای استخدام

راه حل جامع کاریابی و استخدام

۹ مطلب در اسفند ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

حجم کارهای دفتری و اداری در سازمان‌های بزرگ و دارای سلسله مراتب و بخش‌های متعدد، بسیار بالا است و شرکت‌ها و کسب و کارهای کوچک نیز کارهای دفتری خودشان را دارند. مسئولیت اصلی کارمند اداری یا منشی، رسیدگی، هماهنگی و سازماندهی این امور است تا همه‌چیز با نظم و سرعت پیش برود.

با رشد روزافزون فناوری و دیجیتالی شدن بسیاری از کارها، نیاز به کارمندان اداری نیز به مروز زمان کاهش خواهد داشت. با این حال، هنوز، به ویژه در کشورهای جهان سوم مثل ایران که کاغذبازی و بروکراسی اداری هنوز با خدمات دیجیتال جایگزین نشده، نیاز به استخدام کارمند اداری و منشی تقاضای زیادی دارد.

کارمند اداری نیاز به تحصیلات خاص و بالایی ندارد و تنها کافی است کارمند اداری با روند اداری سازمان محل کارش آشنایی پیدا کند. با این حال، سازمان‌ها و کارفرماها برای جذب کارمند اداری و منشی، به مهارت‌های فردی خاصی توجه دارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، مهارت در سازماندهی و نظم است.

در این مقاله جاب ویژن قصد داریم در مورد شرایط، تحصیلات و مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام کارمند اداری صحبت کنیم و بازار کار و دورنمای شغلی این موقعیت کاری را با یکدیگر بررسی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

کارمند اداری چه کارهایی باید انجام بدهد؟

حتی کارمندان اداری در سازمان‌های بزرگ دارای سطوح شغلی مختلفی هستند که وظایف و مسئولیت‌های آن‌ها با هم دیگر تفاوت دارد و شرح وظایف کارمند اداری نیز به زمینه فعالیت و اندازه‌ سازمان بستگی دارد. با این حال، به طور کلی می‌توان گفت که هدف سازمان‌ها از استخدام کارمند اداری، انجام امور زیر است:

  • هماهنگی قرارهای ملاقات
  • تأمین پشتیبانی اداری برای بخش حسابداری سازمان
  • سازماندهی و بایگانی اسناد اداری و اطلاعات دیجیتال
  • رسیدگی به امور بانکی مثل باز کردن حساب‌های بانکی
  • آماده‌سازی صورت‌های مالی
  • ایجاد و نگهداری فایل‌ها و دیگر سیستم‌های اداری
  • رزرو اتاق‌های جلسات و کنفرانس
  • همکاری با دیگر پرسنل برای عقد قراردادهای خارج سازمانی
  • پاسخگویی به تماس‌های تلفنی و ایمیل
  • کپی و پرینت از اسناد مختلف
  • سفارش و نگهداری از تجهیزات مورد نیاز در بخش اداری سازمان
  • هماهنگی سفرهای کاری و دیگر ارتباط خارجی پرسنل سازمان
  • تطبیق یا مغایرت‌گیری حساب‌ها با پیروی از یک برنامه‌ریزی زمانی

کارمندان اداری در چه سازمان‌هایی می‌توانند مشغول به کار شوند؟

تقریبا هر سازمان و شرکتی برای انجام امور دفتری روزانه، نیازمند کارمندان اداری است. با این حال، به طور کلی می‌توان گفت که سازمان‌های زیر به دلیل اندازه و نوع فعالیت، نیاز بیشتری به منشی و کارمند اداری دارند:

  • شرکت‌های بزرگ
  • بیمارستان‌ها
  • شرکت‌های ارائه دهنده‌ خدمات حقوقی و مالی
  • سازمان‌های عمومی مثل خیریه‌ها
  • شرکت‌های ارائه دهنده‌ خدمات عمومی
  • دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های بزرگ
  • سازمان‌های دارای تشکیلات بزرگ و گسترده که حجم بالای مکاتبات اداری دارند

بررسی حجم و تنوع کاری کارمندان اداری در سازمان‌های مختلف

حجم کاری کارمند اداری یا منشی به اندازه‌ سازمان و نوع فعالیت‌ آن بستگی دارد و در هر شرکت و کسب و کاری ممکن است متفاوت باشد.

در سازمان‌های بزرگتر، سلسله‌مراتب و بروکراسی اداری کاملا مشخص شده و هر بخش، تعدادی کارمند اداری دارد که وظایف به طور مناسبی بین آن‌ها تقسیم شده است. همچنین، بعضی از جایگاه‌های شغلی در این سازمان‌ها که مکاتبات زیادی دارند، دارای منشی اختصاصی هستند. بنابراین، حجم کارهای اداری و دفتری به طور مناسبی بین کارمندان و منشی‌ها، تقسیم می‌شود و حجم کاری معقولی برای هر فرد در نظر گرفته می‌شود.

بعضی از سازمان‌های متوسط که  در حال رشد و پیشرفت هستند معمولا حجم کاری زیادی برای کارمندان اداری دارند. زیرا درآمد این سازمان‌ها برای به‌خدمت‌گیری تعداد زیادی کارمند اداری، چندان بالا نیست و یک نفر باید تمام امور را انجام بدهد. با این حال، میزان درامد این کارمندان از منشی‌ها که معمولا حجم و ساعات اداری کمتری دارند، بالاتر است.

معمولا، شرایط و ساعات کاری کارمندان اداری بر طبق قوانین کار است و تفاوت چندانی با هم دیگر ندارند.کارمندان اداری موظفند به صورت تمام وقت در طول روزهای غیرتعطیل، مشغول به کار باشند. البته بعضی از کسب و کارهای کوچک نیز برای کاهش و صرفه‌‌جویی در هزینه‌ها، به استخدام کارمند پاره وقت نیاز پیدا می‌کنند.

به طور کلی، منشی‌ها و کارمندان اداری سازمان‌های دولتی در روزهای غیرتعطیل به طور تمام وقت مشغول به کار هستند؛ شرکت‌های خصوصی بزرگ نیز از نظر ساعات کاری مشابه سازمان‌های دولتی هستند. با این حال، ممکن است بعضی از شرکت‌ها و کسب و کارهای کوچک، نیازمند استخدام کارمند اداری پاره وقت هم باشند.

کارمندان اداری چه آینده شغلی پیش رو خواهند داشت؟

کارمند اداری دارای سطوح شغلی مختلفی است که تنها با تجربه می‌توانید از آن‌ها عبور کنید. تحصیلات دانشگاهی، نقش چندان مهمی در پیشرفت شما به عنوان یک کارمند اداری ندارد. و هرچه تجربه‌ شما بالاتر برود و سطح شما به عنوان یک کارمند اداری، بهبود یابد، میزان درآمد شما نیز بیشتر می شود. این افزایش دستمزد شاید با افزایش حجم کاری همراه نباشد، اما حتما باعث افزایش مسئولیت‌های شما می‌شود.

معمولا در شروع فعالیت به عنوان کارمند اداری، توسط کارمندان باسابقه‌تر آموزش داده می‌شوید تا با روند کارها آشنا شوید. این مرحله اغلب چند ماه طول می‌کشد و شما با سیاست‌های سازمان و سیستم کاری آن، آشنا می‌شوید. سپس می‌توانید به سطوح شغلی بالاتر ارتقاء پیدا کنید و درآمد بالاتری داشته باشید.

قبل از اینکه به عنوان کارمند اداری مشغول به کار شوید، می‌توانید به عنوان منشی کار کنید و تجربه کافی در این زمینه کسب کنید. شما می‌توانید منشی‌گری را در یک شرکت کوچک و حتی از مطب یک پزشک یا یک دفتر اداری کوچک شروع کنید و سپس به عنوان منشی در یک شرکت بزرگ مشغول به کار شوید. با چند سال کار به عنوان منشی در یک شرکت بزرگ، می‌توانید یک پست اداری مهم‌تر با درآمد بالاتر را به دست آورید.

جمع‌بندی

هر شرکت و کسب‌وکاری، صرف نظر از اندازه و تعداد کارکنان، برای پیشبرد سریع و منظم کارهای دفتری و اداری، نیازمند استخدام کارمند اداری و منشی است. وظایف اصلی کارمندان اداری و منشی‌ها انجام کارهای دفتری و کاغذبازی‌های روزانه سازمان است. بنابراین، دیگر کارکنان سازمان که وظایف تخصصی را به عهده دارند، می‌توانند تمامی زمان، انرژی و تمرکزشان را روی کار اصلی خود قرار ‌دهند.

سازمان‌های مختلفی به استخدام کارمندان اداری نیاز دارند، به طور مثال بیمارستان ها، ادارات دولتی، سازمان‌های تجاری بزرگ و فرصت‌های شغلی زیادی برای کارمندان اداری وجود دارد؛ همچنین آگهی‌های استخدام منشی آموزشگاه و مطب نیز بسیار زیاد هستند.

تجربه و کسب مهارت‌های لازم، حرف اول را در پیشرفت به عنوان کارمند اداری می‌زند. با توجه به روند فزاینده‌ دیجیتالی شدن بسیاری از فرآیندها در سازمان‌ها، نیاز به استخدام کارمند اداری، روز‌به‌روز کاهش پیدا می‌کند. بنابراین، کسب مهارت‌های تخصصی برای حفظ فرصت‌های شغلی برای کارمندان اداری، ضروری به نظر می‌رسد.

  • محیا باقری
  • ۰
  • ۰

انسان‌ها از زمان یکجا نشینی نیاز به سازه‌هایی ایمن، راحت و زیبا برای زندگی داشته‌اند. طراحی چنین سازه‌هایی در حیطه‌ی کارهایی است که یک مهندس معمار انجام می‌دهد. مهندسی معماری با مهندسی عمران تفاوت دارد زیرا کار مهندسین عمران عملی کردن ایده‌های مهندسین معمار به شکلی ایمن است.

مهندسی معماری یک شغل نسبتا پرطرفدار است و درآمد خوبی‌ هم دارد. به همین دلیل، استقبال خوبی از این رشته می‌شود. اما آیا فقط تحصیلات برای استخدام شدن به عنوان مهندس معمار کافی است؟ متأسفانه بازار کار این رشته آنقدر خوب نیست که همه‌ی فارغ‌التحصیلان بتوانند بلافاصله در مشاغل مرتبط، مشغول به کار شوند و برای تصاحب فرصت‌های شغلی، یک رقابت طبیعی وجود دارد. البته تعداد آگهی‌های استخدام مهندس معمار و شهرسازی نیز کم نیست.

برای مشاهده‌ی این آگهی‌ها می‌توانید به وب‌سایت کاریابی آنلاین جاب ویژن مراجعه کرده و در بالا صفحه، «فیلتر گروه شغلی» را روی گزینه‌ی «مهندسی معماری و شهرسازی» قرار دهید و روی دکمه جستجو کلیک کنید تا تعداد زیادی از این آگهی‌ها به شما نمایش داده شوند. شما می‌توانید به سادگی برای آن آگهی‌ها رزومه ارسال کنید.

در این مقاله می‌خواهیم ضمن معرفی رشته‌ی مهندسی معماری، شرایط بازار کار این رشته و آینده‌ی آن را برای شما توضیح دهیم تا ذهنیتی از آینده‌ای که در انتظار فارغ‌التحصیلان رشته‌ی معماری است، برای شما ترسیم شود.

نگاهی گذرا بر رشته‌ی مهندسی معماری

مهندسی معماری رشته‌ای است که تکمیل کننده‌ی مهندسی عمران در ساخت سازه‌هایی مثل ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی، پل‌ها، فرودگاه‌ها، بنادر و ... می‌باشد. در واقع، در حالی که مهندسین معماری یک سازه‌ی متناسب با کاربردها و زمینه‌ی فرهنگی طراحی می‌کنند، مهندسین عمران، آن را از نظر عملی امکان‌پذیر و ایمن می‌سازد و سازه را اجرا می‌کنند و در حین اجرای سازه نیز مهندسین معماری، ویژگی‌هایی مثل نمای داخلی و خارجی سازه، ایمنی، قابلیت‌ها، تأسیسات و ... طراحی کرده و بر اجرای آن‌ها نظارت می‌کنند.

این رشته، رشته‌ای نسبتا جدید است و در اواسط قرن بیستم معرفی شد. مهندسین معمار دانش عملی و نظری را در طراحی ساختمان‌ها و سیستم‌های داخلی ساختمان‌ها به کار می‌گیرند. هدف این رشته، ساخت ساختمان‌هایی با کارایی بالاست که ایمن، سالم، راحت و زیبا باشند و با اصول توسعه‌ی پایدار، مطابقت کنند.

تمرکز این رشته روی تمامی سیستم‌های ساختمانی شامل سیستم‌های مکانیکی، نورپردازی، الکتریکی و ساختاری است و در عین حال، در فرایند ساخت ساختمان‌ها و سیستم‌های ساختمانی نیز نقش دارد. مهندسین معمار، آموزش‌های مهندسی نیز می‌بینند و پس از پایان تحصیلات می‌توانند برای آگهی‌های استخدام مهندس عمران نیز رزومه بفرستند. با اینکه معماری، اشتراکات زیادی با مهندسی معماری دارد، با این حال، تمرکز معماری روی اثرات فضایی و فرهنگی و اثرات جنس مصالح رو شکل ظاهری ساختمان‌ها و محیط داخلی آن‌ها است.

شاخه‌های مختلف رشته‌ی مهندسی معماری

  • معماری
  • مهندسی ساختاری
  • مرمت بنا
  • نمای ساختمان
  • مهندسی پیشرفته‌ی مصالح
  • نورپردازی
  • توسعه‌ی پایدار
  • ابزارهای دیجیتالی پیشرفته
  • آکوستیک
  • تحلیل انرژی
  • سازه و مدیریت پروژه
  • سیستم‌های مکانیکی، سرمایشی، گرمایشی و تهویه مطبوع

نگاهی مختصر به رشته‌ی نقشه‌برداری به عنوان یک رشته‌ی مرتبط با مهندسی معماری

بر اساس تعریف گنگره‌ی نقشه‌برداری آمریکا (ACSM) «نقشه‌برداری علم و و هنر انجام تمام اندازه‌گیری‌های لازم برای تعیین موقعیت نسبی نقاط یا جزئیات فیزیکی و فرهنگی، بالا، در سطح یا زیر سطح زمین و به تصویر کشیدن آن‌ها به شکلی قابل استفاده یا تعیین موقعیت نقاط یا جزئیات است».

نقشه‌برداران با استفاده از ابزارهایی مثل GPS، زاویه‌یاب، Google Earth و ... نقشه‌هایی از زمین و عوارض آن در محل احداث آتی پروژه تهیه می‌کنند.

نقشه‌برداری اولین گام در اجرای هر پروژه‌ی عمرانی یا معماری است. تمامی سازمان‌هایی که در کار ساخت‌وساز فعال هستند، مثل شرکت‌های مهندسی و معادن و سازمان‌های دولتی مثل وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و … نیازمند استخدام مهندس نقشه برداری هستند.

نقشه‌برداران باید بتوانند با ابزارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نقشه‌برداری کار کنند. نقشه‌برداری می‌تواند زمینی یا هوایی باشد و شاید نیاز باشد که نقشه‌بردار بتواند با پهپاد نیز کار کند.

وضعیت بازار کار رشته‌ی مهندسی معماری چگونه است؟

انتظار می‌رود که بازار کار این شغل، از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۳ درصد رشد داشته باشد. این میزان رشد، کمتز از میانگین رشد تمامی مشاغل است. آینده‌ی مهندسی معماری خیلی هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. هرچند که هنوز با تشکیل کلنی‌های انسانی در مریخ، سال‌ها فاصله داریم ولی در آینده‌ی نه‌چندان دور، موضوعات جدیدی در این رشته ظهور خواهند کرد که انگیزه‌ای برای ورود به این حوزه باشند.

بازار کار رشته‌ی مهندسی معماری همبستگی شدیدی با بازار کار رشته‌ی مهندسی عمران دارد. عوامل سیاسی و اقتصادی، وضعیت بازار کار صنایع مرتبط و پارامترهای متعدد دیگری می‌توانند روی بازار کار مهندسی معماری اثرگذار باشند.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندس معمار در شرکت‌های معتبر، کلیک کنید.

فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مهندسی معماری باید چه مسیری را برای موفقیت در این شغل طی کنند؟

بهتر است که پس از فارغ‌التحصیلی در مقطع کاردانی یا کارشناسی برای آگهی‌های استخدام کارآموز معماری رزومه بفرستید. دوره‌های کارآموزی نه تنها سابقه کار شما را بالا می‌برند، بلکه به شما در تعیین تخصصتان کمک می‌کنند.

هر چه سطح تحصیلات شما بالاتر باشد، دوره‌ی کارآموزی کوتاه‌تر است. به علاوه، خیلی از فرصت‌های شغلی در این حوزه، نیازمند مدرک کارشناسی ارشد می‌باشند. با گذراندن دوره‌ی کارشناسی ارشد و کسب تخصص، حقوق شما بالاتر می‌رود.

پس از پایان دوره‌ی کارآموزی می‌توانید برای مشاغل تخصصی در حوزه‌ی مهندسی معماری که معمولا آگهی‌های آن‌ها توسط شرکت‌های مهندسی و فعال در حوزه‌ی ساخت و ساز و حتی ارگان‌های دولتی منتشر می‌شود رزومه بفرستید.

یک مهندس معمار، مسیرهای شغلی متنوعی پیش رویش دارد و با ورود به هر کدام از این مسیرهای شغلی، می‌تواند روند پیشرفت حرفه‌ای خود را طی کند. این مهندسین پس از پایان دوران کارآموزی، به تدریج در یک شاخه از این گروه شغلی، متخصص می‌شوند و با چندین سال کسب تجربه می‌توانند مدیریت بخشی از یک پروژه‌ی ساختمانی را که در تخصص آن‌ها قرار می‌گیرد، به عده بگیرند.

اگر می‌خواهید با رشته‌ی مهندسی معماری و شرایط اشتغال فارغ‌التحصیلان این رشته آشنا شوید، می‌توانید مقاله‌ی «استخدام مهندس معمار؛ معرفی شغل، بازار کار، شرایط و نیازمندی‌ها» را مطالعه کنید.

 

  • محیا باقری
  • ۰
  • ۰

سازمان‌های تجاری امروزه وابستگی شدیدی به بازاریابی در فضای مجازی دارند. هر سازمان تجاری که به این حوزه توجه داشته باشید خیلی ساده و سریع از رقابت کنار خواهد رفت و جایش را به شرکت‌های جدیدی خواهد داد که به دیجیتال مارکتینگ اهمیت می‌دهند.

پیشبینی می‌شود که بازار کار دیجیتال مارکتینگ از سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۳۰، حدود ۱۰ درصد رشد داشته باشد. این میزان، بیش از دو برابر رشد تمامی مشاغل در بازه‌ی زمانی فوق است. حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ شامل شاخه‌های مختلفی مثل بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)، بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی از طریق ایمیل، PPC، و … است.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ در شرکت‌های معتبر، کلیک کنید.

در این مقاله می‌خواهیم شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ را به طور کامل برای شما توضیح دهیم و به شما بگوییم که چگونه می‌توانید کارشناس دیجیتال مارکتینگ شوید.

آشنایی با بازاریابی دیجیتالی

منظور از دیجیتال مارکتینگ (digital marketing) یا بازاریابی دیجیتالی استفاده از اینترنت، شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو و دیگر کانال‌های دسترسی به مصرف‌کنندگان برای انجام بازاریابی محصول یا خدمات است. بعضی از متخصصین بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ را حوزه‌ای کاملا جدید از مارکتینگ می‌دانند که در آن از روش‌های جدیدی برای دسترسی به مشتریان و درک رفتار آن‌ها استفاده می‌شود.

این روزها مردم اکثر وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی سپری می‌کنند و حتی کارهای اداری خود را از طریق اینترنت انجام می‌دهند. در دورانی که مردم بیش از ۷۰ درصد از خریدهای خود را به صورت اینترنتی انجام می‌دهند، توجه به فضای مجازی به عنوان مکانی برای تبلیغات، اهمیت بسیار زیادی دارد. مشاغل مختلف در گروه شغلی بازاریابی دیجیتالی عبارتند از:

  • کارشناس سئو: بهینه‌سازی موتور جستجو (سئو) که ترجمه شده ی عبارت Search Engine Optimization یا همان SEO است، به معنی مجموعه اقداماتی است که برای بالا رفتن رنکینگ یک سایت در صفحات جستجوی موتورهای جستجو (به ویژه گوگل)، انجام می‌شود.

با مراجعه به صفحه «فرصت‌های شغلی» در وب‌سایت کاریابی اینترنتی جاب ویژن می‌توانید آگهی‌های استخدام کارشناس سئو را مشاهده کرده و برای آن‌ها رزومه بفرستید.

  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی: این نوع بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، تلگرام، لینکدین و ... انجام می‌شود. با توجه به اینکه اکثر مردم وقت زیادی را در این شبکه‌ها می‌گذرانند، بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی برای موفقیت سازمان بسیار مهم است.
  • marketing automation: حجم بسیار بالای کارهای دیجیتال مارکتینگ و تعداد بالای مخاطبینی که شرکت‌ها می‌خواهند به آن‌ها دسترسی داشته باشند، کارشناسان دیجیتال مارکتینگ را مجبور کرده است که به راهکارهای خودکارسازی بازاریابی (marketing automation) روی آورند. در این روش، از ابزارهای نرم‌افزاری برای خودکارسازی اقدامات بازاریابی استفاده می‌شود.
  • طراحی    UX: منظور از UX همان تجربه‌ی کاربری است. هرچه تجربه‌ی کاربر در هنگام کار کردن با وب‌سایت یا اپلیکیشن سازمان بهتر باشد، قاعدتا کاربر بیشتر از این خدمات سازمان استفاده می‌کند و میزان فروش بیشتر می‌شود
  • CRO: مجموعه اقداماتی است که برای تبدیل کردن مخاطبین شرکت در فضای مجازی، به مشتریان ثابت، انجام می‌شود. این کار نیز کاملا تخصصی است و شرکت‌ها برای CRO نیازمند استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ هستند. در واقع، اگر دیجیتال مارکتینگ صرفا مخاطبانی را جذب کند که از سازمان خرید نکنند، یک استراتژی شکست خورده است .
  • Content marketing: بازاریابی محتوایی به معنی تولید محتوای جذاب و یونیک برای جذب مخاطب به منظور بازاریابی دیجیتالی است. این استراتژی،ترافیک وبسایت را بالا می‌برد و سبب شناخته‌تر شدن برند می‌شود. محتواها می‌توانند متنی، تصویری یا صوتی باشند.

مزایای ورود به حوزه‌ی بازاریابی دیجیتالی چیست؟

برای ورود به این حوزه نیازی به مدرک تحصیلی خاصی ندارید و می‌توانید به صورت خودآموز یا با شرکت در دروه‌های آموزشی، خودتان را برای شرکت در دروه‌های کارآموزی آماده کنید. دیجیتال مارکتینگ بازار کار و درآمد بسیار خوبی دارد و به شدت در حال رشد است. کسی که در حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ متخصص باشد نیازی به کار کردن برای دیگران ندارد و می‌تواند خیلی راحت کسب‌وکار خود را راه بیاندازد. یکی از بزرگترین مزیت‌های این شغل، امکان دورکاری و فریلنسینگ است.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ دورکار در بخش «فرصت‌های شغلی» در جاب ویژن، پس از انتخاب گزینه‌ی «دیجیتال مارکتینگ و سئو» در فیلتر «گروه شغلی»، فیلتر دورکاری را روشن کرده و جستجو کنید.

برای استخدام شدن به عنوان کارشناس digital marketing چه تحصیلاتی لازم است؟

با اینکه تحصیلات برای این رشته اهمیت زیادی ندارد ولی داشتن مدرک تحصیلی در رشته‌های زیر می‌تواند در پیدا کردن یک شغل در حوزه‌ی بازاریابی دیجیتالی، کمک زیادی به شما کند:

  • ام بی ای
  • مدیریت بازرگانی
  • گرافیک
  • ارتباطات
  • مدیریت کسب‌وکار
  • روابط عمومی
  • مدیریت رسانه
  • مرتبط با کامپیوتر مثل علوم کامپیوتر، مهندسی نرم‌افزار و IT
  • علوم اجتماعی

توانمندی‌های لازم برای تبدیل شدن به یک کارشناس موفق در حوزه‌ی بازاریابی دیجیتالی

برای اینکه یک دیجیتال مارکتر موفق شوید باید توانایی‌های نرم‌افزاری خوبی داشته باشد و بتوانید به خوبی از سرویس‌های گوگل و سرور‌ها و ابزارهای تحلیلی و سئو استفاده کنید. توانایی کار کردن با یکر خزنده وب و مهارت در کد نویسی یا درک کدهای برنامه‌نویسی نیز از جمله مهارت‌های سختی است که در این شغل کمک زیادی به شما خواهد کرد. البته مهارت‌های نرمی مثل مهارت‌های ارتباطی، پیگیر و سمج بودن، توانایی درک احساس و عواطف دیگران، علاقه به یادگیری و ... نیز در این شغل اهمیت زیادی دارند.

چه سازمان‌هایی دیجیتال مارکتر نیاز دارند؟

تقریبا می‌توان گفت که همه‌ی سازمان‌هایی که محصول یا خدماتی ارائه می‌دهند، به دیجیتال مارکتر نیاز دارند با این حال نیاز سازمان‌های زیر بیشتر است:

  • سازمان‌های تبلیغات و بازاریابی
  • فروشگاه‌ها
  • شرکت‌های مواد غذایی
  • سازمان‌های فعال در حوزه‌ی سلامت
  • باشگاه‌ها و کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌ی ورزش و تناسب اندام
  • شرکت‌های فعال در حوزه‌ی فشن و لباس
  • شرکت‌های سفر و گردشگری
  • مؤسسات آموزشی
  • شرکت‌های فعال در حوزه‌ی سرگرمی
  • سازمان‌های فعال در حوزه‌ی حوزه‌ی املاک و مستغلات

نتیجه‌گیری

دیجیتال مارکتینگ یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که سازمان‌های امروزی باید برای باقی‌ماندن در رقابت، انجام دهند. این حوزه شامل جایگاه‌های شغلی مختلفی مثل کارشناس سئو، کارشناس تولید محتوا، CRO و ... است. این شغل مزیت‌های متعددی مثل بازارکار عالی، درآمد بالا و امکان دورکاری دارد.

برای تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر موفق بهتر است که در یک رشته‌ی مرتبط مثل مدیریت بازرگانی، MBA، روابط عمومی و ... تحصیلات داشته باشید و مهارت‌های سخت و نرم مرتبط را در خود تقویت کنید.

برای آشنایی کاملتر با شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ، کلیک کنید.

  • محیا باقری
  • ۰
  • ۰

رشته عمران یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های مهندسی است و از اولین باری که سازه‌ای به دست انسان ساخته شد وجود داشته است. مهندسین عمران ساختمان‌ها و زیرساخت‌هایی مثل جاده‌ها، تونل‌ها، پل‌ها و سدها را طراحی و اجرا می‌کنند. امروزه موقعیت‌های استخدام مهندسی عمران در جهان حسابی داغ است و سازمان‌ها و شرکت‌های زیادی به استخدام مهندس عمران نیاز دارند. رشته‌ مهندسی عمران گرایش‌های متنوعی دارد و هرکدام، کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارند.

مهندسی عمران از جمله مشاغلی است که به تحصیلات دانشگاهی نیاز دارد و پیشرفت در این رشته، کاملا در گروی تحصیلات در مقاطع بالاتر و البته، تجربه و مهارت عملی است. برای مشاهده‌ آگهی‌های استخدام مهندس عمران  می‌توانید به بخش «فرصت‌های شغلی» در پلتفرم کاریابی جاب ویژن مراجعه کنید.

البته تحصیلات و تجربه تنها شرایط لازم برای این موقعیت شغلی نیستند و این شغل، نیازمند مجموعه‌ای از مهارت‌های سخت و نرم است. به علاوه، مهندسین عمران در کشور ما باید از طریق شرکت در آزمون‌های سازمان نظام مهندسی، پروانه‌ نظام مهندسی اخذ کرده باشند.

در این مقاله جاب ویژن قصد داریم در مورد شرایط استخدام مهندس عمران صحبت کنیم و راجع به تحصیلات و مهارت‌های مورد نیاز مهندسی عمران، شرایط کاری این گروه شغلی و آینده‌ کاری مهندسی عمران، اطلاعات مفیدی خدمت شما ارائه کنیم.

تقاضا برای استخدام مهندس عمران در چه سازمان‌ها و حوزه‌هایی بیشتر است؟

سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی متعددی، به ویژه کسب و کارهایی که به نوعی با ساخت و ساز در ارتباطند به استخدام مهندسین عمران در گرایش‌های مختلف هم نیاز دارند. در ادامه به برخی از این سازمان‌ها اشاره می‌کنیم:

  • شرکت‌های غیردولتی فعال در حیطه ساخت‌وساز مثل شرکت‌های مهندسی و پیمانکاری
  • سازمان‌های دولتی به ویژه وزارت وزارت نیرو، وزارت راه و ترابری، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، نیروهای مسلح و
  • شرکت‌های مالک پروژه‌های عمرانی

چه آینده‌ای در انتظار شغل مهندسی عمران است؟

برای اینکه به یک مهندس عمران تبدیل شوید، باید در یکی از گرایش‌های این رشته در کارشناسی یا بالاتر، فارغ‌التحصیل شوید. البته برای بعضی از گرایش‌های مهندسی عمران مثل نقشه‌کشی، می‌توان با مدرک کاردانی نیز وارد بازار کار شد. با این حال، حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز برای شرکت در آزمون نظام مهندسی، لیسانس است.

پس از پایان تحصیلات باید برای آگهی‌های استخدام مهندس عمران بدون سابقه کار، رزومه ارسال کنید؛ البته اکثر این مشاغل، در سطح کارآموزی هستند و معمولا دستمزد چندان بالایی ندارند. با کسب سابقه کار کافی می‌توانید در آزمون نظام مهندسی شرکت کنید و با دریافت پروانه‌ اشتغال نظام مهندسی، شانس خود را برای پیدا کردن موقعیت شغلی بهتر، افزایش دهید. به ازای هر چند سال سابقه کار، اعتبار پروانه‌ نظام مهندسی شما بالاتر می‌رود و می‌توانید روی پروژه‌های بزرگ‌تر و پردرآمدتری کار کنید.

هرچند با مدرک لیسانس عمران به ویژه گرایش عمران می‌توانید وارد بازار کار شوید و شغل مناسبی پیدا کنید؛ اما، اگر به زمینه‌ای خاص علاقمند باشید می‌توانید به تحصیلات خود در مقاطع بالاتر ادامه دهید تا در آینده، شغلی تخصصی‌تر و احتمالا با درآمد بالاتر پیدا کنید. به عنوان مثال، اگر به حوزه محیط زیست علاقه دارید، می‌توانید در گرایش مهندسی محیط زیست، تحصیلاتتان را ادامه دهید.

یک مهندس عمران چه وظایف و مسئولیتهایی بر عهده خواهد داشت؟

شغل مهندسی عمران، حوزه‌‌ای بسیار گسترده و متنوع با مشاغل مختلف است و هر شغلی ممکن است الزامات کاری و وظایف و مسئولیتهای متنوعی داشته باشد. با این حال، می‌توان مسئولیت‌های شغلی این مهندسین را به طور کلی به این شرح بیان کرد:

  • تخمین هزینه‌ مصالح،تجهیزات و کل پروژه
  • مشارکت مستقیم در ساخت یا مرمت پروژه‌های عمرانی
  • مشارکت مستقیم در نقشه‌برداری
  • آزمایش مقاومت زیربنا، بتن، آسفالت یا فولاد
  • آزمایش کردن خاک و تعیین مقاومت آن برای تحمل سازه
  • محاسبه‌ باری که سازه باید بتواند تحمل کند، محاسبه‌ سرعت جریان آب و محاسبه‌ مقاومت مصالح و سازه در مقابل نیروهای محیطی
  • تحلیل گزارش‌های نقشه‌برداری، عکس‌برداری هوایی و دیگر داده‌های توپولوژیک و جغرافیایی برای طراحی پروژه‌های مهندسی عمران
  • نظارت و بازرسی پروژه‌ها از نظر میزان پیشرفت، انطباق با نقشه‌های مهندسی و استانداردهای نظام مهندسی

آشنایی با پروانه نظام مهندسی و شرایط کسب آن

یکی از بهترین فرصت‌های استخدام مهندس عمران در کشور، سازمان نظام مهندسی است. البته پذیرش در این سازمان، نیازمند دارا بودن پروانه‌ نظام مهندسی است.

دارندگان مدرک کارشناسی برای شرکت در آزمون نظام مهندسی، باید حداقل سه سال تجربه کار داشته باشند. این مدت برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، به ترتیب، ۲ و ۱ سال است. لازم به ذکر است متقاضیان تنها می‌توانند در زمینه‌ تخصصی خود در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.

پروانه‌ اشتغال سازمان نظام مهندسی تنها به مهندسینی تعلق می‌گیرد که در آزمون ورودی سازمان نظام مهندسی پذیرفته شوند. البته هر کسی نمی‌تواند در آزمون نظام مهندسی شرکت کند و حداقل مدرک تحصیلی برای شرکت در این آزمون، لیسانس یکی از گرایش‌های مهندسی عمران است.

پس از کسب پروانه‌ی نظام مهندسی، به تدریج با افزایش سابقه کار، مهندس عمران از پایه سه به پایه دو، پایه یک و نهایتا، ارشد ارتقاء می‌یابد. سطح پروانه‌ نظام مهندسی بیانگر این موضوع است که مهندس می‌تواند در چه پروژه‌هایی و با چه میزان عظمت، کار کند.

حرف آخر

بازار کار استخدام رشته مهندسی عمران در کشورهای توسعه‌یافته بسیار داغ است و در سال‌های آتی نیز روندی افزایشی خواهد داشت. تحصیلات دانشگاهی، شرط اصلی پیدا کردن شغل مناسب در حوزه مهندسی عمران به شمار می‌آید. همچنین، سابقه کار برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و افزایش اعتبار پروانه‌ نظام مهندسی، نیز برای ارتقاء شغلی بسیار ضرورت دارد. درآمد و شانس استخدام مهندس عمران با افزایش تجربه و افزایش اعتبار پروانه‌ اشتغال نظام مهندسی، افزایش می‌یابد و مهندسین باتجربه، نهایتا می‌توانند به عنوان مدیر پروژه‌های عمرانی مشغول به کار شوند

هرچند در بعضی از گرایش‌های مهندسی عمران می‌توان با مدرک کاردانی وارد بازار کار شد، اما به طور کلی حداقل مدرک تحصیلی لازم برای اکثر مشاغل مهندسی عمران و برای شرکت در آزمون نظام مهندسی، لیسانس مهندسی عمران است. شرایط استخدام مهندسی عمران، علاوه بر تحصیلات، شامل تجربه و سابقه کاری و مهارت عملی بالا نیز هست. بنابراین، پس از پایان تحصیلات باید چند سالی را به عنوان کارآموز فعالیت کنید تا تجربه کاری خوبی کسب کنید.

 

 

  • محیا باقری
  • ۰
  • ۰

آیا می‌دانستید تنها ۲% رزومه‌های ارسالی به مصاحبه دعوت می‌شوند و مسئول گزینش فقط ۲۰ ثانیه برای بررسی رزومه شما وقت می‌گذارد؟ متاسفانه شمار زیادی از کارجویان توانمند، تنها به خاطر نداشتن رزومه مناسب و استاندارد هرگز به جلسه مصاحبه دعوت نمی‌شوند. اما نگران نباشید! با کمک رزومه ساز جاب ویژن در عرض چند دقیقه می‌توانید رزومه‌ای استاندارد به دو زبان فارسی و انگلیسی در قالبی استاندارد و حرفه‌‌ای برای خود بسازید. اما رزومه ساز چیست و چطور می‌توانیم از آن استفاده کنیم؟

در این مقاله جاب ویژن علاوه بر سرویس رزومه ساز رایگان در مورد نکات مهم رزومه نویسی و انواع قالب‌‌های رزومه صحبت خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

اصول نوشتن رزومه کاری

برای یافتن موقعیت شغلی دلخواه، علاوه بر تجربیات و توانمندی‌های مرتبط لازم است مهارت رزومه نویسی را هم بلد باشید. رزومه ساز جاب ویژن با ارائه قالب آماده و استاندارد، بخش زیادی از این نگرانی را برطرف می‌کند؛ با این حال، خوب است موقع نوشتن رزومه نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • رزومه‌تان در یک صفحه و حداکثر دو صفحه نوشته شود.
  • لحن رسمی و ادبی بهترین نوشتار برای رزومه‌نویسی است.
  • از قالب رزومه استاندارد استفاده کنید.
  • از فونت ساده و استاندارد استفاده کنید.
  • پس از تکمیل رزومه آن را چند بار بخوانید تا هیچ گونه غلط املائی و دستورزبانی وجود نداشته باشد.
  • توضیحاتتان کوتاه و گویا باشد و ترجیحا با بولت گذاری و تیتروار به موارد مهم اشاره کنید.
  • از ضمیر «من» استفاده نکنید و سعی کنید توضیحاتتان تیتروار و بدون ارجاع شخصی باشد.
  • در بخش اطلاعات تماس، ایمیل رسمی و کاری‌ که ترجیحا شامل نام و نام خانوادگی‌ باشد را بنویسید و از نوشتن آدرس ایمیل‌های شخصی با اسامی نامناسب خودداری کنید.
  • از آپدیت بودن اطلاعات تماس مطمئن شوید و اگر شماره تماس، ایمیل یا آدرستان تغییر کرده حتما رزومه را به روزرسانی کنید.
  • سوابق کاری را به ترتیب زمانیِ معکوس بنویسید؛ یعنی از آخرین شغل شروع کنید و به ترتیب زمانی به عقب بروید.
  • اطلاعاتتان متمرکز و هدفمند باشد. از نوشتن اطلاعات غیرمرتبط با موقعیت شغلی درخواستی خودداری کنید و تنها به سوابق و اطلاعاتی اشاره کنید که در راستای موقعیت شغلی باشند.

انتخاب بهترین موقعیت شغلی به کمک سیستم هوشمند انطباق رزومه

یکی از امکانات ویژه سایت کاریابی جاب ویژن، پیشنهاد منطبق‌‌‌ترین فرصت‌های شغلی با توجه به رزومه و سوابق کاری شماست. شما قبل از ارسال آن، به کمک سیستم هوشمند انطباق می‌توانید از میزان انطباق رزومه با هر موقعیت شغلی مطلع شوید و بعد برای آن شغل، درخواست بدهید. به این ترتیب، با ارسال رزومه برای مرتبط‌ترین موقعیت‌های شغلی، شانس دعوت به مصاحبه و استخدام خود را افزایش خواهید داد.

معرفی رزومه ساز جاب ویژن و ویژگی‌های آن

رزومه ساز یکی از خدمات رایگان و بسیار کاربردی سایت جاب ویژن است که امکان ساخت رزومه‌ای استاندارد، حرفه‌ای و در عین حال زیبا به دو زبان فارسی و انگلیسی را در اختیار کارجویان قرار می‌‌‌‌‌‌دهد. مزیت رزومه ساز تنها قالب زیبا و حرفه‌‌ای آن نیست و اطلاعات مورد نیاز را به صورتی استاندارد در رزومه قرار می‌‌دهد. همین‌طور ساخت همزمان رزومه انگلیسی و افزودن امکانات ویژه مثل لینک نمونه کار و فایل صوتی هم از جمله مواردی هستند که باعث تقویت و اعتبار بیشتر رزومه شما می‌شود.

 برخی از ویژگی‌های رزومه ساز عبارتند از:

  • قالب رزومه استاندارد و حرفه‌ای و درعین حال زیبا و شکیل
  • تکمیل و ساخت همزمان رزومه فارسی و انگلیسی
  • امکان دانلود، پرینت و استفاده به عنوان رزومه شخصی
  • امکان اضافه کردن لینک نمونه کار
  • امکان افزودن فایل معرفی صوتی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • امکان ویرایش و آپدیت
  • امکان به اشتراک‌گذاری از طریق لینک آدرس یکتا

مراحل مختلف درج اطلاعات در رزومه ساز

کار با رزومه ساز بسیار راحت و آسان است و فقط به چند دقیقه زمان نیاز دارد. کافی است بعد از ثبت نام در سایت جاب ویژن، به ساخت رزومه کاری مراجعه کنید و با درج اطلاعات شخصی و تجربیات حرفه‌ای در چند دقیقه رزومه‌ای استاندارد با فرمت و قالب حرفه‌ای داشته باشید.

یکی از مزایای مهم رزومه ساز جاب ویژن دوزبانه بودن آن است؛ به این صورت که همزمان که اطلاعات را تکمیل می‌کنید رزومه ساز انگلیسی اطلاعات را به صورت همزمان ترجمه و در رزومه انگلیسی وارد می‌کند. به این ترتیب، دیگر نیازی به ترجمه رزومه به انگلیسی نخواهید داشت.

مراحل ساخت رزومه چندان پیچیده نیست و با مراجعه به صفحه رزومه ساز می‌توانید نمونه رزومه کاری را مشاهده کنید تا بیشتر با نتیجه نهایی آشنا شوید. با‌این‌حال، برای اینکه بهتر و بیشتر با روند استفاده از رزومه ساز آشنا شوید مراحل تکمیل اطلاعات را به ترتیب توضیح می‌دهیم:

اطلاعات تماس و مشخصات اولیه

در این بخش اطلاعات اولیه مثل مشخصات فردی، اطلاعات تماس، گروه شغلی مورد نظر و حداقل حقوق درخواستی را وارد ‌‌کنید.

در انتهای صفحه در قسمت گروه شغلی می‌توانید از منوی موجود، حداکثر ۳ مورد را انتخاب و به رزومه‌ اضافه کنید. گروه شغلی را دقیق و کاملا مرتبط انتخاب کنید؛ چون سیستم هوشمند جاب ویژن، براساس همین موارد به شما موقعیت‌‌‌های شغلی را پیشنهاد می‌دهد. همین طور اگر بعد از مدتی گروه و زمینه شغلی‌تان تغییر کرد حتما این بخش را ویرایش کنید و گروه شغلی جدید را اضافه کنید تا پیشنهادات شغلی مرتبط را مشاهده کنید.

مدارک و تحصیلات دانشگاهی

در این صفحه با کلیک روی افزودن سابقه تحصیلی می‌توانید اطلاعات تحصیلی شامل رشته و مقطع تحصیلی، نام دانشگاه، تاریخ شروع و پایان تحصیل را وارد کنید. در صورتی که تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکترا) هم دارید با کلیک روی افزودن سابقه تحصیلی می‌توانید تحصیلات دیگرتان را وارد کنید. سیستم هوشمند رزومه ساز جاب ویژن به طور اتوماتیک و براساس زمان شروع و پایان تحصیل، آن‌ها را به‌ترتیب زمانی معکوس مرتب می‌کند.

قسمت وارد کردن مهارت‌ها و لینک نمونه کار

در این بخش میزان تسلط بر زبان‌‌‌های خارجی، آشنایی با نرم‌افزارها و هر نوع مهارت تکمیلی دیگری که دارید وارد کنید. اگر به جز زبان انگلیسی با زبان دیگری آشنایی دارید با کلیک روی دکمه افزودن، می‌توانید سطح مهارت خود در آن زبان را نیز تعیین کنید.

برای افزودن مهارت‌های نرم‌افزاری می‌توانید از منوی جستجوی نرم‌افزار استفاده کنید و نرم‌افزار مربوطه و میزان آشنایی با آن را انتخاب کنید. میزان آشنایی با نرم‌افزارهای مختلف به ویژه نرم‌افزارهای مرتبط با موقعیت شغلی کنونی، از جمله مواردی هستند که موقع بررسی رزومه‌ها به آن توجه زیادی می‌شود.

نمونه کار برای چه مشاغلی مهم‌تر است؟

یکی از امکانات ویژه این بخش، امکان درج لینک نمونه کار است. در مورد بسیاری از موقعیت‌های شغلی مثل برنامه‌نویسی، گرافیک، عکاسی و تولید محتوا قرار دادن لینک نمونه کار در رزومه به تسریع روند گزینش و استخدام شما کمک زیادی می‌کند. پس پیشنهاد می‌کنیم از این امکان استفاده کنید و رزومه‌تان را تقویت کنید.

قسمت سابقه کاری و تجربیات حرفه‌ای

با کلیک روی دکمه افزودن سابقه کاری جدید می‌توانید سوابق کاری خود را در این صفحه اضافه کنید. عنوان شغلی، نام سازمان، زمینه فعالیت و تاریخ شروع و پایان همکاری از جمله اطلاعاتی هستند که در این قسمت می‌بایست تکمیل شود.

در انتهای صفحه قسمتی برای شرح وظایف و دستاوردهای شغلی وجود دارد. توصیه می‌کنیم حتما این بخش را با دقت کامل کنید؛ چون اطلاعات دقیق‌تری از تجربیات کاری شما به کارفرما می‌دهد که می‌تواند باعث ایجاد تمایز رزومه شما با سایر متقاضیان شود.

اطلاعات تکمیلی رزومه

در آخرین بخش می‌توانید هرگونه اطلاعات تکمیلی که به نظرتان باعث تقویت و متمایز شدن رزومه می‌شود را اضافه کنید.

در بخشِ «درباره من» در چند خط کوتاه خود و تجربیات کاریتان را به کارفرما معرفی کنید. از آنجا که مسئول بررسی رزومه‌ها معمولا زمان بسیار کوتاهی صرف خواندن رزومه شما می‌کند افزودن این توضیح خلاصه می‌تواند به دیده شدن شما کمک بیشتری بکند.

دوره‌های آموزشی، جوایز و افتخارات، کتاب‌های و مقالات و فعالیت‌های داوطلبانه از جمله بخش‌های دیگر این صفحه هستند. تکمیل اطلاعات این بخش ضروری نیست؛ اما مسلما به تکمیل‌‌تر شدن و تقویت رزومه کاری شما کمک زیادی می‌کند.

همچنین، در صورت تمایل می‌توانید عکس رسمی خود را نیز به رزومه اضافه کنید. حتما از عکس رسمی و پرسنلی استفاده کنید و از قرار دادن تصاویر غیررسمی و نامناسب اکیدا خودداری کنید.

معرفی صوتی و مزایای آن

یکی دیگر از امکانات ویژه و متمایزِ رزومه ساز جاب ویژن، امکان معرفی صوتی است! در این بخش می‌توانید خود را در قالب فایل صوتی حداکثر ۲ دقیقه‌ای به کارفرما معرفی کنید.

معرفی صوتی شناختی بهتر و ملموس‌تر به کارفرما می‌دهد. به ویژه در مشاغلی حوزه فروش و مشاغل مرتبط با بازاریابی که فن بیان اهمیت زیادی دارد ارسال فایل معرفی صوتی می‌تواند تاثیر مثبتی بر کارفرما بگذارد.

در انتها روی پایان ثبت رزومه کلیک کنید و تمام! رزومه دو زبانه شما ساخته شد و در پروفایل شما قرار گرفت.

چطور رزومه را برای دیگران بفرستم؟

اکنون با مراجعه به پروفایل خود می‌توانید رزومه‌ را مشاهده و در صورت لزوم آن را ویرایش و به‌روزرسانی کنید. همچنین می‌توانید با دانلود و پرینت، از آن به عنوان رزومه شخصی استفاده کنید.

در ضمن، با کلیک روی آیکون اشتراک‌گذاری در بالای پروفایل و کپی کردن آدرس یکتای رزومه خود می‌توانید آن را با افراد مختلف به اشتراک بگذارید.

آشنایی با قالب‌های رزومه نویسی

با اندکی جستجو و مشاهده نمونه‌های رزومه کاری متوجه تفاوت‌های ساختاری و محتوایی آن‌ها خواهیم شد. در حقیقت، انواع مختلفی از رزومه کاری وجود دارد که هرکدام با هدف خاصی نوشته می‌شوند و برای کارجویان خاصی مناسب‌ هستند. به طور کلی ۴ قالب اصلی برای نوشتن رزومه وجود دارد:

رزومه ترتیب زمانی (Chronological Resume): در این نوع رزومه، سوابق کاری و تحصیلی به ترتیب زمانی معکوس (از آخر به اول) نوشته می‌شود.

عملکردی یا مهارتی (Functional Resume): در این مدل، تمرکز اصلی بر تجربیات و مهارت‌هایی است که کسب کرده‌اید (بدون ترتیب زمانی).

ترکیبی (Combination Resume): ترکیبی از دو مدل بالاست که شامل سوابق کاری برحسب زمان و شرح تجربیات و مهارت‌های کسب شده می‌شود.

هدفمند (Targeted): این نوع رزومه اختصاصا برای یک موقعیت شغلی خاص نوشته می‌شود و تاثیرگذاری بالایی دارد.

کاربرد هرکدام از این رزومه‌ها با همدیگر تفاوت دارد و لازم است با توجه به موقعیت شغلی و تجربیات خود، بهترین نوع را انتخاب کنید. اما به طور کلی رزومه ترکیبی با امکان ویرایش، بهترین و کاربردی‌ترین نوع است و برای اکثر کارجویان در اغلب موقعیت‌های شغلی قابل استفاده است.

رزومه ساز جاب ویژن امکان ساخت رزومه‌ای کامل و استاندارد به دو زبان انگلیسی و فارسی را در اختیار کارجویان عزیز قرار می‌دهد تا بدون نگرانی از استاندارد بودن قالب رزومه، بتوانند با خیال راحت به جستجوی شغل موردنظرشان بپردارند.

دلایل کارفرماها برای نپذیرفتن درخواست کارجویان

استفاده از قالب رزومه غیراستاندارد

رزومه کاری اولین برخورد و مواجهه غیرمستقیم کارفرما با شماست. قالب رزومه غیراستاندارد و غیرحرفه‌ای تاثیر بدی روی وجهه شما می‌گذارد و هرقدر هم باتجربه باشید تصویری غرحرفه‌‌ای از شما ارائه می‌‌‌‌دهد. پس قبل از هرچیز با ساخت رزومه کاری در قالبی استاندارد به کارفرما نشان دهید که حرفه‌ای و باتجربه هستید. با استفاده از سرویس رزومه ساز جاب ویژن در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانید رزومه‌ای استاندارد و حرفه‌ای داشته باشید.

ارسال رزومه برای موقعیت‌های شغلی نامرتبط

برای این‌که زودتر شغل موردنظرتان را پیدا کنید و به مرحله شیرین استخدام برسید توصیه می‌کنیم از ارسال رزومه به صورت رندوم و فله‌ای خودداری کنید. اطلاعات مربوط به موقعیت شغلی و شرح وظایف آگهی را به دقت مطالعه کنید و تنها در صورتی که واجد شرایط هستید، برای آن شغل، رزومه ارسال کنید. این کار کمک می‌کند تمرکز بیشتری روی موقعیت شغلی دلخواه پیدا کنید و با صرف هزینه و انرژی کمتری به موقعیت شغلی دلخواهتان برسید.

جمع‌بندی

بسیاری از کارجویان دغدغه نوشتن یک رزومه کاری استاندارد و جذاب را دارند تا بتوانند به کمک آن به شغل ایده‌‌آل خود دست پیدا کنند. سرویس رزومه ساز جاب ویژن امکانی ویژه برای کارجویان است که این دغدغه را برطرف می‌‌کند و امکان ساخت رزومه‌ای استاندارد و حرفه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد. سرویس ساخت رزومه کاری حتی می‌تواند شانس استخدام شما را بیشتر کند.

کار با رزومه ساز بسیار ساده است و تنها کافی است با تکمیل و وارد کردن اطلاعات شخصی و کاری، رزومه ای دو زبانه بسازید. همین حالا با مراجعه به صفحه رزومه ساز جاب ویژن می‌توانید در چند دقیقه برای خود رزومه کاری بسازید.

  • محیا باقری
  • ۰
  • ۰

شاید بتوان گفت که از زمانی که انسان کار کردن با ابزار را آموخت، مهندسی سیستم‌های مکانیکی را آغاز کرد. البته، مهندسی مکانیک به این شکلی که ما می‌شناسیم، با انقلاب صنعتی درسده‌ی هجدهم، متولد شد.

در واقع، با افزایش صنعتی شدن جوامع، نیاز به دستگاه‌های مکانیکی، بیشتر و بیشتر می‌شود. امروزه خیلی از فرآیندهایی که در گذشته به صورت دستی انجام می‌شد، مکانیزه شده است و این روند ادامه دارد. از سوی دیگر، با توجه بحران انرژی، نیاز شدیدی به ماشین‌آلات مکانیکی دارای راندمان بالاتر احساس می‌شود.

با وجود دیجیتالی شدن خیلی از جنبه‌های زندگی روزمره و صنعتی ما، دستگاه‌های مکانیکی هنوز اهمیت خودشان را از دست نداده‌اند.

همچنین، با ظهور صنایع جدید، نوع نیازهای مکانیکی انسان، در حال تغییر است. به همه‌ی این دلایلی که گفته شد، نیاز به مهندسین مکانیک همگام با توسعه‌ی صنعت در حال افزایش است.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندسی مکانیک کلیک کنید.

در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با رشته مهندسی مکانیک و مشاغل مختلف آن صحبت کنیم.

این حوزه، مشاغل بسیار متنوعی را شامل می‌شود. نیاز به بعضی از این مشاغل رفته‌رفته کمتر می‌شود ولی وضعیت بازار بعضی دیگر از این عناوین شغلی، روندی رو به رشد دارد. انتظار می‌رود که در آینده‌ای نزدیک، با توجه بیشتر به توسعه‌ی پایدار، پیشرفت‌های علم و فناوری و ظهور صنایع نوین، شاخه‌های جدیدی بر تنه‌ی کهنسال مهندسی مکانیک جوانه بزنند.

نگاهی به رشته مکانیک

مهندسی مکانیک شاخه‌ای گسترده از مهندسی است که در آن از اصول مهندسی برای طراحی و ساخت ماشین‌ها و قطعات آن‌ها استفاده می‌شود. مهندسین مکانیک در صنایع بسیار متنوعی مشغول ایده‌پردازی، طراحی و ساخت ماشین‌ها و قطعات آن‌ها هستند. با پیشرفت فناوری، مهندسی مکانیک نیز رشد کرده و امروز به یک شغل هیجان‌انگیز تبدیل شده است. این رشته شامل گرایش‌های زیر است:

  • مهندسی آکوستیک: کنترل لرزش دستگاه‌ها به منظور کاهش سر و صدای آن‌ها
  • مهندسی ساخت: بهینه‌سازی روش‌های ساخت کالاها و توسعه‌ی ماشین‌ها و ابزارآلات برای تولید صنعتی محصولات
  • مهندسی حرارت: ساخت سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی
  • مهندسی خودرو: طراحی و ساخت انواع مختلف خودروها
  • مهندسی هوا-فضا: مهندسی تجهیزات مورد استفاده در صنعت هوا-فضا مثل هواپیماها، فضاپیماها، موشک‌ها و
  • مهندسی بیومکانیک: استفاده از نظریه‌ی مهندسی در پزشکی
  • مهندسی طراحی: استفاده از نظریات مهندسی برای طراحی بهتر ماشین‌ها و افزایش کارایی آن‌ها
  • مهندسی سیالات و مهندسی محاسباتی: حد واسط علوم، مهندسی، ریاضیات و علوم کامپیوتر
  • مهندسی مواد: کاربرد مکانیک روی جامدات، مایعات، بافت‌های زیستی و مواد پیچیده

کارفرمایان در استخدام مهندسی مکانیک به چه مهارت‌هایی توجه دارند؟

با وجود اینکه داشتن تحصیلات مرتبط برای استخدام مهندسی مکانیک، ضرورت دارد، ولی هرچه مهارت‌های کارجو بیشتر باشد، مدت کمتری را در جستجوی کار مورد علاقه‌ی خود، سپری می‌کند و می‌تواند به جایگاه‌های شغلی پردرآمدتری را تصاحب نماید.

هر شغل مهندسی مکانیک، نیازمند مهارت‌های خاص خودش است. با این حال، همه‌ی مهندسین مکانیک باید چندین مهارت نرم (soft skills) مهم در این گروه شغلی را داشته باشند. این مهارت‌ها عبارتند از:

سطح بالایی از دانش فنی و علمی و توانایی استفاده از این دانش برای حل مشکلات واقعی، مهارت‌های ارتباطی و میان‌فردی برای ارتباط سازنده با مشتریان، پیمان‌کاران، طراحان، اپراتورها و مدیران، مهارت‌های نوشتاری عالی، به ویژه برای نوشتن دستورالعمل‌های استفاده از دستگاه‌ها، توانایی حل مسئله، توانایی کار تیمی، توانایی رهبری تیم، خلاقیت، توانایی کار تحت فشار، منظم بودن و توانایی مدیریت زمان و منابع، توجه به جزئیات

علاوه بر مهارت‌های یاد شده، هر مهندس مکانیک باید مهارت‌های سخت (hard skills) مورد نیاز در شاخه‌ی خود را داشته باشد. مهم‌ترین این مهارت‌ها عبارتند از:

  • مهارت‌هایIT، به ویژه طراحی‌های نرم‌افزاری (CAD)، اتوکد، مدل‌سازی‌های کامپیوتری، CA، EPDM و
  • تسلط به زبان انگلیسی
  • مهارت‌های ریاضیاتی مثل مهارت در محاسبات، هندسه و آمار و احتمالات

مهندسین مکانیک در چه مشاغلی استخدام می‌شوند؟

کارشناسی مکانیک

یکی از رایج‌ترین مشاغل در مهندسی مکانیک، این شغل است. این کارشناسان، وظایفی عمومی به عهده دارند و کار آن‌ها شامل طراحی، نصب و تعمیر قطعات مکانیکی در تمامی صنایع است. معمولا فارغ‌التحصیلان مقطع لیسانس این رشته می‌توانند به عنوان کارشناس مشغول به کار شوند.

مهندسی خودرو

این مهندسین در قالب تیم‌هایی، خودروها را طراحی کرده، می‌سازند و آزمایش می‌کنند. معمولا شرکت‌های خودروسازی فارغ‌التحصیلان این رشته را استخدام می‌کنند. کار یک مهندس مکانیک خودرو، طراحی خودروهای جدید برای توسعه، انجام تست‌‌های آزمایشگاهی و سنجش ایمنی، عیب‌یابی و رفع اشکال طراحی‌ها و ساخت خودروهاست. بازار کار مهندسی مکانیک خودرو نیز از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، چهار درصد رشد خواهد داشت.

تکنولوژی و ساخت

این دو شغل تفاوت چندانی با هم دیگر ندارد. هم کارشناس تکنولوژی ساخت و هم تکنسین ساخت، به عملکرد ماشین‌آلات خط تولید در کارخانه‌ها نظارت دارند. به علاوه، این کارشناسان و تکنسین‌ها، ماشین‌آلات خط تولید را طراحی هم می‌کنند. این دو شغل در صنایع مختلفی مثل خودروسازی، الکترونیک، ساخت کامپیوتر و موبایل، هوافضا، مهندسی پزشکی و … کاربرد دارند. ممکن است کارشناس تکنولوژی ساخت را اپراتور ساخت، اپراتور تولید یا مونتاژکار هم بنامند. بازار کار مهندسی مکانیک ساخت و تولید از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، تنها یک درصد رشد دارد. دلیل این موضوع می‌تواند اتوماسیون بیشتر فرآیندهای تولید و استفاده‌ی بیشتر از ربات‌ها و سنسورها در خطوط تولید باشد.

نقشه‌کشی صنعتی

نقشه‌کش صنعتی کسی است که خطوط تولید را طراحی می‌کند. این افراد باید دانش کافی در رابطه با نحوه‌ی عملکرد قطعات مکانیکی در خطوط تولید و ماشین آلات صنعتی را داشته باشند تا بتوانند نقشه‌‌های تأسیسات صنعتی را طراحی کنند. اطلاعات آماری دقیقی در رابطه با وضعیت بازار این شغل در دسترس نیست ولی به نظر می‌رسد که با افزایش نقش نرم‌افزارها و هوش مصنوعی در صنعت، بازار این شغل رو به ضعیف شدن باشد.

کارشناسی ارشد مکانیک

این شغل نیز همانند شغل بالاست ولی تفاوت آن در سطح جایگاه شغلی است. معمولا یک کارشناس ارشد به کار چندین کارشناس نظارت دارد. کسی که در این جایگاه شغلی قرار می‌گیرد، دستگاه‌ها، تجهیزات و سیستم‌های مکانیکی و الکترونیکی را طراحی کرده، می‌سازد، تست می‌کند و بهبود می‌بخشد. این مهندسین از نرم‌افزار CADD برای طراحی ماشین‌های مکانیکی قوی مثل ژنراتورها، توربین‌ها و موتورها استفاده می‌کنند. این کارشناسان ارشد، در قالب یک تیم کار می‌کنند و به فرآیند ساخت، نظارت دارند. مدرک تحصیلی مورد نیاز برای تصاحب این شغل، مدرک کارشناسی ارشد مکانیک است. بازار کار هر دو شغل کارشناس و کارشناس ارشد این رشته از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود چهار درصد رشد دارد که چیزی برابر با رشد میانگین تمامی مشاغل است.

مهندسی سیستم‌های HVAC

مهندس سیستم‌‌های سرمایشی، گرمایشی و تهویه‌ی مطبوع (HVAC) کسی است که تأسیسات و دستگاه‌های HVAC مثل چیلرها، فن‌کویل‌ها، اسپلیت‌ها، رادیاتورها و … را طراحی کرده و می‌سازد. به علاوه، این مهندسین نقشه‌ی سیستم‌ها HVAC در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و سالن‌های صنعتی را طراحی کرده و آن را اجرا می‌نمایند. انتظار می‌رود که این شغل از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۰، حدود چهار درصد رشد داشته باشد.

مهندسی هوا-فضا

این متخصصین، هواپیماها، فضاپیماها، پهپادها و ماهواره‌ها را طراحی، آزمایش و تعمیر کرده و آن‌ها را بهبود می‌بخشند. سازمان‌های هواپیمایی، فضایی، شرکت‌های ساخت پهپاد و ارگان‌های نظامی، مهندسین هوافضا را استخدام می‌کنند. بخش زیادی از کار این افراد، تحقیق و توسعه‌ی هواپیماها، موشک‌ها، پهپادها، فضاپیماها و ماهواره‌ها است. پیشبینی می‌شود که این شغل، از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۳ درصد رشد داشته باشد که کمی کمتر از میانگین رشد تمامی مشاغل است. این شغل نیز از پردرآمدترین مشاغل در حوزه‌ی مکانیک است.

مهندسی مکانیک سیالات

مهندسی مکانیک سیالات یک شغل بسیار تخصصی است که با سیستم‌های جا‌به‌جایی سیالات و سیستم‌های هیدرولیک ارتباط دارد. این متخصصین، باید سیستم‌های لوله‌کشی مناسب برای انتقال سیالات را با توجه به عواملی مثل فشار و ویسکوزیته‌ی سیال و رفتار آن در حالت‌های مختلف، طراحی کنند. به علاوه، طراحی و ساخت سیستم‌های هیدرولیکی نیز بر عهده‌ی مهندس مکانیک سیالات است. پالایشگاه‌ها، سکوهای استخراج نفت، شرکت‌های طراح خطوط انتقال گاز، نفت و آب و سازمان آب و فاضلاب از جمله رایج‌ترین سازمان‌های نیازمند استخدام مهندس مکانیک سیالات هستند. معمولا برای ورود به این حوزه، حداقل مدرک کارشناسی ارشد لازم است. اطلاعات دقیقی از بازار کار مهندسی مکانیک سیالات در دسترس نیست.

کارشناس R&D

تحقیق و توسعه در حوزه‌ی مهندسی مکانیک، جایگاه ویژه‌ای دارد. پیش از ساخت هر محصولی که دارای عملکردهای مکانیکی باشد، نیاز به تحقیقات گسترده‌ای می‌باشد. طراحی محصول و توسعه‌ی آن نیاز به تیمی از کارشناسان تحقیق و توسعه دارد. یکی از جایگاه‌های شغلی دارای جای پیشرفت زیاد برای فارغ‌التحصیلان مقطع لیسانس و فوق‌لیسانس مهندسی مکانیک، کارشناس تحقیق و توسعه است. این کارشناسان در حوزه‌های علمی و فناوری مثل سیستم‌های انرژی، بیومکانیک، میکروفلوئیدیک و مهندسی میکرو و نانو نیز فرصت‌های شغلی زیادی دارند.

مهندسی تجهیزات پزشکی

این شغل یکی از مهیج‌ترین شاخه‌های رشته‌ی مکانیک است. دستگاه‌های مکانیکی در پزشکی و مراقبت از بیماران، کاربردهای خیلی زیادی دارند. به علاوه، ساخت خیلی از اندام‌های مصنوعی، نیازمند دانش و مهارت‌های این متخصصان است. به علاوه، این متخصصان باید پشتیبانی فنی از دستگاه‌های مکانیکی مورد استفاده در پزشکی را فرآهم بیاورند. هم شرکت‌های ساخت تجهیزات پزشکی و هم بیمارستان‌ها و مراکز بازپروری معلولین، نیاز به استخدام مهندس مکانیک پزشکی دارند. بازار کار مهندسی پزشکی نیز از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۹، چهار درصد رشد خواهد داشت. این شغل، از پردرآمدترین مشاغل در بازار کار مهندسی مکانیک می‌باشد

برای پیدا کردن هر کدام از شغل‌های بالا می‌توانید به کاریابی آنلاین جاب ویژن مراجعه کنید.

شانس استخدام خانم‌ها به عنوان مهندس مکانیک

بعضی از مشاغل این حوزه مثل تکنسین ساخت و کارشناس تعمیر و نگهداری، نیازمند که کردن در شرایط سخت و خطرناک محیط کارخانه‌ها هستند. کارفرمایان ترجیح می‌دهند که برای چنین مشاغلی، نیروی آقا استخدام کنند و در مقابل، در بعضی دیگر از شغل‌های مرتبط با مکانیک، مثل کارشناس تحقیق و توسعه، مهندسی پزشکی و … تفاوت‌های جنسیتی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

برای پیدا کردن فرصت‌های شغلی استخدام مهندسی مکانیک خانم، کلیک کنید.

به همین دلیل، در بعضی از این آگهی‌های دعوت به همکاری برای چنین شغل‌هایی، به دلیل حقوق پایین‌تر خانم‌ها، تمایل به استخدام نیروی خانم وجود دارد. به طور کلی می‌توان گفت که بازار کار مهندسی مکانیک برای خانم‌ها چندان بد نیست.

مهندس مکانیک چقدر حقوق می‌گیرد؟

مهم‌ترین عواملی که روی حقوق مهندس مکانیک تأثیر دارند، عبارتند از:

  • میزان نیاز به تخصص مهندس مکانیک.
  • سطخ تحصیلات
  • جنسیت: دستمزد خانم‌ها از آقایان پایین‌تر است.
  • شرایط کار: بعضی کارها دشوارتر هستند و نیاز به کار کردن در فضاهای صنعتی دارند. بنابراین، دستمزد آن‌ها نیز بیشتر است.
  • سازمان‌های استخدام کننده: بعضی از سازمان‌ها مثل وزارت بهتداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستمزد بیشتری به مهندسین مکانیک می‌دهند.

چه وظایف و مسئولیت‌هایی به عهده‌ی مهندسان مکانیک است؟

مهندسین مکانیک وظایف و مسئولیت‌های شغلی متعددی دارند که بسته به نوع شغل آن‌ها، بسیار متفاوت است. با این حال، اهداف کلی سازمان‌ها از استخدام مهندسی مکانیک، انجام وظایف و مسئولیت‌های شغلی زیر است:

  • تحقیق و توسعه‌ی محصولات (R&D) مثل ساخت قلب مکانیکی در صنعت مهندسی پزشکی
  • بهبود فرایندهای تولید، مانند فرایندهای پالایش نفت یا استخراج از معادن
  • طراحی و پیاده‌سازی بهبودهایی در عملکرد و ایمنی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مورد استفاده در صنایع مختلف
  • مشارکت در پروژه‌های مهندسی مکانیک با همکاری سایر مهندسین
  • توسعه و استفاده از مواد و فناوری‌های جدید
  • مدیریت منابع انسانی و مادی در پروژه‌های مهندسی مکانیک
  • توسعه و آزمایش طراحی‌های نظری
  • مشورت کردن با پیمان‌کاران، بخش تولید، تأمین‌کنندگان و مشتریان برای حل مشکلات و رفع نیازها
  • کنترل کیفی محصولات
  •  مدیریت پروژه‌ها براساس اصول و تکنیک‌های مهندسی مکانیک
  • طراحی و توسعه‌ی فرایندهای تولیدی جدید
  • پیشنهاد دادن اصلاحات، پس از آزمون نمونه‌های اولیه‌ی محصولات
  • استفاده از مهارت‌های پژوهشی، تحلیلی، مدل‌سازی ریاضیاتی و مدل‌سازی‌ نرم‌افزاری
  • شناسایی مشکلات پروژه‌ها مثل هزینه‌ها، ایمنی و محدودیت‌های زمانی
  • کار کردن در کنار دیگر متخصصان داخل و خارج از حوزه‌ی مهندسی

تحصیلات لازم برای استخدام شدن به عنوان مهندس مکانیک

اولین چیزی که برای پیدا کردن شغلی در حوزه‌ی مهندسی مکانیک نیاز دارید، یک مدرک دانشگاهی مهندسی مکانیک است. حداقل مدرک تحصیلی لازم برای پیدا کردن شغلی به عنوان مهندس مکانیک، لیسانس مهندسی مکانیک است. از آنجایی که خیلی از مشاغل مهندسی مکانیک، کاملا تخصصی هستند، اکثر مشاغلی که با لیسانس مهندسی مکانیک می‌توانید آن‌ها را تصاحب کنید، از نوع کارآموزی می‌باشند.

بازار کار مهندسی مکانیک چگونه است؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله گفتیم، افزایش صنعتی شدن جهان و تغییر در نیازهای بشر به دستگاه‌های مکانیکی، همراه با پیشرفت علوم و فناوری، آینده‌ی این شاخه‌ی مهندسی را دگرگون خواهد کرد. با این حال، بعضی از شاخه‌ای این رشته، به آهستگی اهمیت خود را از دست می‌دهند پیشبینی می‌شود که بازار کار مهندسی مکانیک از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۳/۹ درصد رشد داشته باشد که اندکی کمتر از رشد میانگین همه‌ی مشاغل است.

تحصیلات تکمیلی برای اکثر فرصت‌های شغلی در حوزه‌ی مهندسی مکانیک، اهمیت بالایی دارد. مدرک تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از گرایش‌های مهندسی مکانیک، به معنی تخصص در آن گرایش است. برای اکثر فرصت‌های شغلی مهندسی مکانیک، داشتن مدرک کارشناسی ارشد کافی است و مدرک دکترا، بیشتر برای تصاحب مشاغل پژوهشی در این حوزه کاربرد دارد.

برای آشنایی بیشتر با شغل مهندسی مکانیک، کلیک کنید.

  • محیا باقری
  • ۰
  • ۰

امروزه افزایش روزافزون سرعت رشد علم و تولید در دنیا، کمبود زمان، چالش‌های تولید، خواسته‌های روزافزون مشتریان و طراحی‌های پیچیده فشار بیشتری به مهندسان و واحدهای تولیدی وارد می‌کند. اینجاست که مهندس صنایع به کمک سازمان‌ها می‌آید و با به حداقل رساندن اتلاف در فرآیندهای جاری در مجموعه، موجب بهینه‌سازی در نیروی انسانی، هزینه‌ و زمان می‌شود.

احتمالا شما هم در دوران تحصیل شنیده‌اید که رشته مهندسی صنایع ساده‌تر از سایر رشته‌های مهندسی است؛ اما کمتر کسی به شما می‌گوید که بازار کار و تقاضا برای استخدام مهندس صنایع به مراتب بیشتر از بقیه رشته‌هاست. با تحصیل در این رشته، می‌توانید در موقعیت‌های شغلی متنوع و در زمینه‌های کاری مختلفی استخدام شوید.

کافی است سری به فرصت‌های شغلی منتشر شده در جاب ویژن بزنید تا متوجه شوید تعداد آگهی‌های استخدام مهندس صنایع تا چه حد بالاست. از آنجا که مهندسان صنایع وظیفه بهینه‌سازی فرآیندها و منابع را بر عهده دارند حضور آنها در سازمان‌ها و شرکت‌ها باعث کاهش هزینه و افزایش بازدهی و تولید می‌شود. با توجه به این مسئله و در شرایط پررقابت کنونی، عجیب نیست که بازار کار مهندسی صنایع با رشد روزافزون مواجه است.

در این مقاله از جاب ویژن قصد داریم در مورد شرایط استخدام مهندس صنایع، وظایف و مسئولیت‌ها، بازار کار مهندسی صنایع، زیرشاخه‌های متنوع مهندسی صنایع و. صحبت کنیم و دید بهتری از این حوزه شغلی به شما ارائه کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

هدف از رشته مهندسی صنایع چیست؟

با توجه به نقش کلیدی مهندسان صنایع در سازمان‌های تولیدی و خدماتی، بسیاری از شرکت‌ها و کسب و کارهای خصوصی و دولتی اقدام به جذب این افراد می‌کنند. مهندسی صنایع به این منظور پدید آمده است که هزینه‌ها را کاهش دهد؛ از اتلاف انرژی جلوگیری کند و راندمان و بازدهی کار را بالا ببرد.

در شرایط فعلی، بهینه‌سازی فرآیندهای جاری در یک سازمان می‌تواند برگ برنده آنها در بازار رقابتی امروزی باشد و همین مسئله دلیل اصلی رشد بازار کار مهندسی صنایع به حساب می‌آید‌آ. البته بسیاری اعتقاد دارند که این رشته، دریایی از دانش به عمق یک سانتی‌متر است و شما باید از تمام علوم مهندسی، مدیریت، اقتصاد، روابط عمومی و تا اندازه‌ای اطلاع داشته باشید. همین موضوع باعث شده مهندسی صنایع نسبت به سایر رشته‌های مهندسی دروس متنوع‌تر و گسترده‌تری را شامل می‌شود.

مهندسی صنایع به چه زیرشاخه‌های کاری تقسیم می‌شود؟

تعداد گرایش‌های مهندسی صنایع در دانشگاه و در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، نسبت به چند سال گذشته افزایش داشته است. اما در بازار کار معمولا آگهی‌های استخدام مهندس صنایع و مدیر تولید به چند دسته کلی دسته‌بندی می‌شوند:

مدیریت تولید

بیشتر واحدها و سازمان‌های تولیدی، به جذب و استخدام مهندس صنایع در زیرمجموعه مدیریت تولید نیاز دارند. در این جایگاه شغلی، شما موظف هستید برای تولید برنامه‌ریزی داشته باشید و بهترین سیستم را برای بهینه‌سازی خط تولید طراحی و پیاده‌سازی و اجرا کنید. نظارت بر تولید و رفع اشکالات در این زمینه هم بر عهده شما خواهد بود.

مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی

مدیریت پروژه یا کنترل پروژه را می‌توان پرتقاضاترین و پرکاربردترین گروه شغلی در بین مهندسان صنایع دانست. اگرچه اکثر سازمان‌ها به دنبال جذب مهندس صنایع در این موقعیت شغلی هستند؛ اما برای آنکه بتوانید در این فرصت‌های شغلی پذیرفته شوید باید به استاندارد PMbok تسلط کامل داشته باشید و کار با نرم‌فزار MSP را به طور کامل بلد باشید.

برخی از سازمان‌های بزرگ‌ و معتبر(مثلا شرکت‌های فعال در انجام پروژه‌های نفت و گازی) واحدی مستقل برای کنترل و مدیریت پروژه دارند. اما در سایر مجموعه‌ها ممکن است شما تنها فردی باشید که وظیفه پیگیری پروژه‌ها از افراد و واحدهای مرتبط، بهینه‌سازی زمان و هزینه، بررسی چرخه عمر پروژه، کاهش ریسک و را بر عهده دارد.

مدیر عملیات

جذب مهندس صنایع در زیرشاخه مدیریت عملیات، معمولا به منظور دستیابی به بهره وری و افزایش احتمال دستیابی به اهداف شرکت صورت می‌گیرد.

اگر با عنوان شغلی مدیر عملیات استخدام شوید مسئولیت هماهنگی و رفع مشکلات بین تیم‌های مختلف سازمان بر عهده شما خواهد بود. البته این تنها یکی از ده ها مسئولیت‌ حساسی است که بر دوش مدیر عملیات قرار دارد.

شما باید صورت‌های مالی و گزارشات فروش را بررسی کنید؛ گزارش‌هایی متناسب با نیازهای سازمان تهیه و به واحدهای مختلف ابلاغ کنید و وظایف هر واحد را مشخص کرده و آنها را پیگیری کنید.

علاوه بر این موارد، پردازش و تجزیه تحلیل آماری داده‌های فروش و ارائه گزارش های تحلیلی، ارائه و تحلیل گزارشهای مدیریتی و شاخص های KPI هم از جمله وظایف شما در این شغل خواهد بود.

مدیریت منابع انسانی و مالی

اگرچه رشته‌های مدیریت منابع انسانی و مدیریت مالی به طور جداگانه هم وجود دارند؛ اما بسیاری از افراد شاغل در این موقعیت‌های شغلی را مهندسان صنایع تشکیل می‌دهند. در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع می‌توانید این گرایش‌ها را انتخاب کنید و بسیاری از مدیران ترجیح می‌دهند از مهندسان صنایع برای موقعیت‌های شغلی مختلف استفاده کنند.

برای استخدام در واحد منابع انسانی سازمان‌ها، باید به مفاهیمی مثل چارت سازمانی، شرح وظایف و حقوق و دستمزد و مسلط باشید و برای جذب در واحد مالی سازمان، باید توانایی تحلیل صورت‌های مالی و هزینه‌ها را نیز داشته باشید.

مهندسی کیفیت

استخدام مهندس صنایع برای مهندسی تضمین کیفیت یا QC بیشتر در سازمان‌های صنایع غذایی و تولیدی اتفاق می‌افتد. مجموعه‌هایی که قصد دارند استانداردهایی مانند ایزو (ISO) را دریافت کنند؛ نیاز بیشتری به استخدام مهندس تضمین کیفیت دارند.

اگر در این موقعیت‌های شغلی پذیرفته شدید؛ وظیفه اصلی شما تهیه مدارک و دستورالعمل‌های اجرایی برای خط تولید و سایر واحدهای سازمان خواهد بود. این دستورالعمل‌ها باید مطابق با استانداردهای روز باشند و کاملا به آنها مسلط باشید.

بعد از تهیه این دستورالعمل‌ها و ابلاغ آنها به واحدهای مربوطه، وظیفه دارید بر انجام صحیح و دقیق آنها نظارت و پیگیری داشته باشید و هرگونه عدم انطباق را گزارش دهید و رفع کنید.

مدیریت محصول

در این گرایش مهندسی صنایع، شما مدیریت محصول را بر عهده خواهید داشت و به بیان دیگر مالک آن محصول خواهید بود.

کارهایی که در این موقعیت شغلی باید انجام دهید؛ درک نیازهای مشتری، مدیریت تیم، توسعه، کار با روندها و سیستم‌های چابک، ارزیابی محصول تولید شده و بهبود آن و پیاده‌سازی چرخه محصول از ایده تا اجراست.

شرح وظایف و مسئولیت‌های مهندس صنایع

  • مسیرهای شغلی و حوزه‌های کاری مهندسی صنایع بسیار گسترده هستند و با توجه به گرایش تخصصی و حیطه کاری‌تان وظایف مختلفی بر عهده خواهید داشت. به جز مسئولیت‌های مرتبط با هر کدام از زیرشاخه‌ها، معمولا کارفرما هنگام جذب و پذیرش شما، انتظار دارد وظایف زیر را به انجام برسانید:
  • تعالی سازمانی
  • یافتن عیوب و رفع آنها
  • نظارت بر مراحل مختلف تولید
  • کاهش اتلاف انرژی، زمان و هزینه در سازمان
  • اطلاع از تمام فرآیندهای درون سازمانی و تولیدی
  • ایجاد حداکثر بازدهی در تولید و فرآیندهای جاری در سازمان
  • تدوین و طراحی استانداردها برای فرآیندها و محصولات تولیدی
  • تجزیه و تحلیل هزینه‌ها و صورت‌های مالی با استفاده از روش‌های کنترل کیفیت و بهبود آنها
  • ایجاد سیستم کنترل برای اطمینان از مطابقت محصول با استانداردهای کیفیت‌سنجی
  • گزارش‌گیری و تجزیه و تحلیل هزینه‌ها، منابع و فرآیندها
  • صحبت با مشتریان و برنامه‌ریزی برای حل دغدغه‌ها و نارضایتی آنها
  • خودکارسازی و اتوماسیون فرآیندهای ساخت و تولید
  • ایجاد تعادل و بهینه‌سازی زمان، هزینه، ریسک، ایمنی محیط کار و

استخدام مهندس صنایع به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

برای اینکه در سازمان‌های بزرگ و معتبر استخدام شوید؛ باید برخی از مهارت‌های فردی و تخصصی خود را تقویت کنید. مهارت‌های فنی و شرایط مورد نظر کارفرما را با مراجعه به سایت جاب ویژن و بررسی آگهی‌های شغلی استخدام مهندس صنایع می‌توانید مشاهده کنید. اما مهارت‌های عمومی که کارفرما را مجاب خواهد کرد تا شما را جذب کند عبارتند از:

  • خلاقیت و پویایی
  • تفکر انتقادی
  • مهارت‌های شنیداری
  • توانایی حل مسئله
  • مهارت‌های ارتباطی گفتاری و نوشتاری
  • توانایی دید کلی و جامع به قضایا
  • مهارت تحلیلی و آنالیز کردن
  • روحیه مشتری‌مداری

چه دورنمایی در انتظار شغل مهندسی صنایع است؟

نیازی به گفتن نیست که با توجه به نیاز سازمان‌ها به کاهش هزینه‌ها و افزایش تولید، روند صعودی استخدام مهندس صنایع در سال‌های آینده همچنان ادامه خواهد داشت. گزارش‌های منتشر شده توسط دفتر آمار کار آمریکا هم گویای همین موضوع است. بر این اساس رشد این شغل تا ده سال آینده، بیشتر از ۱۰% خواهد بود که نرخی بالاتر از رشد سایر مشاغل و موقعیت‌های شغلی دارد. پیش‌بینی می‌شود بخش عمده این رشد در سازمان‌هایی با زمینه کاری بهداشتی و علمی و مهندسی (مشاوره‌ای) اتفاق بیفتد.

سطح حقوق و درآمد شغل صنایع

در این شغل، حقوق و درآمدی که دریافت می‌کنید ارتباط مستقیمی با مهارت‌ها و سابقه کاری شما و حوزه تخصصی‌تان دارد. به طور میانگین حقوق دریافتی مهندسان صنایع شاغل در زمینه‌های مدیریتی مثل مدیریت محصول و مدیریت کیفیت بالاتر از سایر رشته‌هاست.

البته شمار زیادی از مهندسان صنایع بعد از چندین سال کار در موقعیت‌های کاری مختلف، به عنوان مدیران قسمت‌های مختلف سازمان‌ها برگزیده می‌شوند. ناگفته پیداست که در این صورت حقوق دریافتی شما تا حد زیادی افزایش خواهد داشت.

مدارک و تحصیلات دانشگاهی مورد نیاز برای استخدام مهندس صنایع

برای شروع مسیر شغلی‌تان به عنوان مهندس صنایع، باید از دوره لیسانس شروع کنید. تقریبا تمام دانشگاه‌های صنعتی در این رشته دانشجو می‌پذیرند و شما می‌توانید با توجه به رتبه کنکور در یکی از آنها پذیرفته شوید.

البته بسیاری از سازمان‌ها برای جذب مهندس صنایع به مدرک کارشناسی شما توجهی ندارند و می‌توانید بعد از فارغ‌التحصیلی در یکی از رشته‌های مهندسی یا مدیریت، در مقطع فوق لیسانس وارد رشته مهندسی صنایع شوید. مخصوصا اگر در یکی از رشته‌های مهندسی (عمران، شیمی، برق و مکانیک) تحصیل کرده باشید و مدرک کارشناس ارشد خود را در رشته مهندسی صنایع دریافت کنید شانس بالاتری برای جذب به عنوان مدیر تولید خواهید داشت.

این نکته هم قابل ذکر است که شرکت‌های مشاوره یا سازمان‌هایی که در زمینه تحقیق و توسعه روش‌ها و سیستم‌ها فعالیت می‌کنند اغلب ترجیح می‌دهند افرادی را استخدام کنند که مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری دارند.

مهندسی صنایع چه گرایش‌هایی دارد؟

دانشجویان می‌توانند در دانشگاه (مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد) گرایش‌های متفاوت مهندسی صنایع را انتخاب کنند یا در محیط کار با تمرکز بر یک حوزه تخصصی، در آن گرایش مهارت و تجربه پیدا کنند. هر کدام از این گرایش‌ها روی بخشی از دروس مهندسی صنایع تمرکز دارند و تعدادی از وظایف مرتبط با این رشته را شامل می‌شوند. برخی از مهم‌ترین گرایش های مهندسی صنایع در دانشگاه و بازار کار عبارتند از:

  • مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی
  • مدیریت تولید
  • مدیریت منابع انسانی و مالی
  • مدیریت محصول
  • مهندسی کیفیت
  • مدیریت عملیات

کدام گرایش مهندسی صنایع از همه بهتر است و بهترین بازار کار را دارد؟

با وجود گستردگی حوزه‌های کاری این رشته، نباید این موضوع را فراموش کرد که در همه این گرایش‌ها به یک اندازه فرصت شغلی منتشر نمی‌شود. معمولا بیشتر درخواست‌ها متعلق به چند گرایش خاص است و در سایر حوزه‌ها به‌سختی می‌توانید فرصت شغلی مناسبی پیدا کنید. برای اینکه بدانید بهترین گرایش مهندسی صنایع از نظر بازار کار کدام است؛ می‌توانید در سایت جاب ویژن گروه شغلی «مهندسی صنایع/مدیریت تولید/مدیریت پروژه/مدیریت عملیات» را انتخاب کرده و فرصت‌های شغلی منتشر شده را مشاهده بفرمایید.

با بررسی این آگهی‌ها احتمالا متوجه خواهید شد که برای برخی از گرایش‌ها مانند مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی یا کارشناسان بهبود کیفیت بیشتر از گرایش‌های دیگر فرصت استخدام وجود دارد. بنابراین اگر هنوز فارغ‌التحصیل نشده‌اید؛ بهتر است ابتدا بازار کار گرایش‌های مختلف را بررسی کرده و سپس با توجه به آن تمرکز خود را روی دروس مهندسی صنایع مربوطه قرار دهید.

جمع‌بندی

با توجه به رشد روزافزون علم و گسترش تولید، رقابت بین سازمان‌های مختلف افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. این رقابت باعث شده تا بهینه‌سازی فرآیندها، زمان، هزینه و از اهمیت زیادی برخوردار باشد؛ چرا که حتی یک ریال صرفه‌جویی در هزینه‌ها یا یک روز کاهش زمان انجام کارها می‌تواند برگ برنده مجموعه در بازار رقابتی باشد.

همین موضوع باعث شده سازمان‌ها به شرایط و مهارت‌های مورد نیاز استخدام مهندس صنایع را بیشتر از قبل درک کنند و تعداد آگهی‌های درخواست همکاری برای این رشته افزایش محسوسی پیدا کند. مهندس صنایع وظیفه دارد با بهینه سازی فرآیندها، تولید، هزینه، زمان و انرژی و ... حداکثر بازدهی را در سازمان ایجاد کند.

اکثر فرصت‌های شغلی جذب مهندس صنایع در زمینه‌های کنترل کیفیت، مدیریت پروژه، مدیریت تولید، مدیریت عملیات، مدیریت محصول، مارکتینگ و مدیریت منابع انسانی و مالی منتشر می‌شوند که می‌توانید این آگهی‌ها را در سایت جاب ویژن مشاهده کنید.

  • محیا باقری
  • ۰
  • ۰

سال‌های زیادی است که مهندسی برق، انتخاب دانش‌آموزان برتر و افراد نخبه برای انتخاب رشته دانشگاهی است. اما آیا فکر می‌کنید تقاضا برای استخدام مهندس برق هم به همین اندازه زیاد است؟

اگر نگاهی اجمالی به بازار کار و آگهی‌های درخواست همکاری مهندس برق که هر روزه در سایت جاب ویژن منتشر می‌شوند بیاندازیم؛ به این نتیجه می‌رسیم که گرچه تقاضا برای جذب و استخدام مهندس برق در تهران و شهرهای دیگر کم نیست؛ اما برای کارفرما، مهارت‌ها و توانمندی‌های جانبی اهمیت بیشتری نسبت به درس‌هایی که در دانشگاه خوانده‌اید دارند.

با توجه به این مسئله، در این مقاله سعی داریم به مهم‌ترین شرایط استخدام و دغدغه‌ها و مسائل شما در رابطه با بازار کار مهندسی برق ازجمله اهمیت این شغل، مزایا و معایب کار به‌عنوان مهندس برق، جایگاه‌های شغلی و مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام مهندس برق بپردازیم. پس در ادامه با جاب ویژن همراه باشید.

شغل مهندسی برق به چه مهارت‌‌هایی نیاز دارد؟

دروسی که در دانشگاه می‌خوانید بسیار سخت و پیچیده هستند؛ اما برای کارفرما و استخدام شدن کافی نیستند. علاوه بر توانایی‌ در کار با نرم‌افزارهای مرتبط (که در بخش بعدی بیشتر درباره آنها توضیح خواهیم داد)؛ باید از مهارت‌های دیگری هم برخوردار باشید تا شانس بهتری برای استخدام و جذب داشته باشید.

بخشی از این مهارت‌ها، فنی هستند و به توانایی شما در حیطه تخصصی‌تان برمی‌گردند؛ اما برخی دیگر از مهارت‌هایی که باید به آنها تسلط داشته باشید؛ مهارت‌های عمومی یا اصطلاحا مهارت‌های نرم هستند.

مهارت‌های ارتباطی بین فردی و روحیه همکاری: قرار نیست به‌عنوان یک مهندس برق تنها پشت میزی بنشینید و کار کنید. شما باید با تکنسین‌ها، مدیران پروژه، کارفرماها و. همکاری متقابلی داشته باشید و درک متقابلی از خواسته‌ها، توانمندی‌ها و نقاط ضعف و قوت یکدیگر داشته باشید.

مهارتهای نوشتاری: شاید نیاز به مهارت نوشتن برای جذب مهندس برق منطقی به نظر نرسد؛ اما خوب است بدانید که بخشی از وظایف این فرد، تهیه و آماده‌سازی کتابچه‌های راهنمای تعمیر و نگهداری قطعات و تجهیزات، اسناد طراحی و نشریات فنی سیستم‌ها و محصولات تولید و طراحی شده است. قطعا اگر در نوشتن مهارت نداشته باشید؛ در این زمینه با مشکل زیادی مواجه خواهید شد.

تمرکز: کار با سیستم‌های الکترونیکی به تمرکز ودقت بالایی احتیاج دارد و اگر از آن دست افرادی هستید که به راحتی تمرکز خود را از دست می‌دهند؛ در حل مشکلات و طراحی سیستم‌ها با مشکل مواجه خواهید شد.

خلاقیت و ابتکار عمل: تمامی سیستم‌ها و تجهیزات از یک الگو پیروی نمی‌کنند و ممکن است هربار مشکل جدیدی برای قطعات به وجود بیاید. شما باید آمادگی لازم برای برخورد با مشکلات پدیدآمده را داشته باشید و با اتخاذ رویکردهای متنوع و گوناگون، مشکلات و ایرادات کار را در کمترین زمان ممکن برطرف کنید.

تسلط بر زبان انگلیسی: مهارت‌های نوشتاری و گفتاری شما در زبان انگلیسی، شانس شما را برای استخدام مهندس برق افزایش خواهد داد؛ چون برای کار در این رشته و طراحی سیستم‌های کارآمد و بهینه نیاز دارید با علم روز همراه باشید و جدیدترین اطلاعات را از ژورنال‌های خارجی مطالعه کنید.

مهارت‌های ریاضیاتی: قطعا فردی که در دانشگاه در رشته مهندسی برق پذیرفته شده، تسلط خوبی به مهارت‌های ریاضی دارد؛ اما باز هم در برخی از موقعیت‌های شغلی ممکن است نیاز به توانایی‌های بیشتری در این زمینه باشد. مخصوصا در مشاغلی که با مدارها و قطعات بسیار حساس سر و کار دارند؛ نیاز بیشتری به تسلط در این مهارتهای ریاضیاتی دارید.

دست به آچار بودن: مهارت و توانایی کار عملی یا اصطلاحا دست به آچار بودن، برای استخدام مهندس برق اهمیت بالایی دارند. معمولا کارفرما به دنبال جذب فردی می‌گردد که حتی در نبود تکنسین‌ها بتواند مشکلات اولیه تجهیزات و قطعات را پیدا و رفع کند.

نرم افزارهای ضروری برای موقعیت شغلی مهندسی برق

اکثر کارها در مشاغل مرتبط با این رشته، با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف انجام می‌شوند. البته تعداد نرم‌افزارهای مطرح در مهندسی برق تقریبا زیاد است و شما با توجه به تخصص و زمینه کاری لازم با برخی از آنها آشنایی بیشتری داشته باشید.

علاوه بر توانایی کار با نرم‌افزارهای تخصصی هر رشته، لازم است توانایی کدنویسی (معمولا به زبان پایتون یا C) و کار با نرم‌افزار MATLAB) را نیز داشته باشید. از آنجا که محاسبات مورد نیاز در صنایع برقی بسیار سخت و پیچیده هستند؛ باید کاملا به نرم‌افزار متلب مسلط باشید.

همچنین بخش Simulink در این نرم‌افزار، برای تحلیل انواع مدارها بسیار کارآمد است. به همین دلیل بسیاری از کارفرماها تسلط کامل به نرم‌افزار متلب را یکی از شروط لازم برای استخدام مهندس برق ذکر می‌کنند.

در جدول زیر، تعدادی از مهم‌ترین نرم‌افزارهایی که برای اشتغال باید به آنها مسلط باشید را آورده‌ایم:

وظایف و مسئولیت‌‌‌های اصلی مهندس برق

همان‌طور که اشاره شد بسته به گرایش‌ انتخابی، فرصت‌های شغلی و زمینه‌های کاری برای مهندسان برق بسیار متنوع است. اما به طور کلی هنگامی که سازمانی درخواست استخدام مهندس برق را منتشر می‌کند؛ به دنبال فردی است که وظایف زیر را انجام دهد:

  • طراحی، توسعه، تست و مدیریت ابزارهای الکترونیک
  • طراحی و تولید شیوه‌های جدید برای بهبود یا طراحی محصولات به کمک ابزارها و سیستم‌های الکتریکی
  • توسعه استانداردهای لازم برای سیستم‌ها و روش‌های الکتریکی و الکترونیکی
  • تجزیه و تحلیل نیازهای مشتری و تعیین ظرفیت و هزینه برای تهیه سیستم ارزیابی و توسعه سیستم‌ها

مهندسی برق چه گرایش‌‌هایی دارد؟

مهندسی برق را می‌توان بزرگ‌ترین گروه رشته مهندسی دانست. به دلیل گستردگی کاری و علمی در این رشته؛ مهندسی برق به چهار زیرشاخه مهم و اصلی تقسیم می‌شود:

مهندسی برق- الکترونیک

کسانی که در این گرایش تحصیل می‌کنند معمولا در زمینه ساخت قطعات اکترونیکی و مدارها و فعالیت دارند.

مهندسی برق- مخابرات

اگر گرایش مخابرات را انتخاب کرده‌اید؛ می‌توانید در سازمان‌هایی که در زمینه ارتباطات راه دور و تلکام فعالیت می‌کنند استخدام شوید. برخی از این سازمان‌ها عبارتند از: اپراتورهای تلفن همراه، اداره مخابرات، سازمان صدا و سیما و

مهندسی برق- کنترل

غالبا مهندسان برق کنترل، وظیفه نظارت و کنترل سیستم‌های طراحی شده را بر عهده می‌‌گیرند. اگر ترجیح می‌دهید در یک سازمان دولتی مشغول به کار شوید انتخاب این گرایش کمک زیادی در این مورد به شما می‌کند. معمولا سازمان‌های موشکی و پدافند یا شرکت‌هایی که در زمینه هوافضا فعالیت دارند هم نیاز زیادی به استخدام مهندس برق کنترل دارند.

مهندسی برق- قدرت

مهندسی برق-قدرت یکی از زیرشاخه‌های پرطرفدار رشته برق است و به دلیل موقعیت‌های شغلی بهتر برای استخدام مهندس برق قدرت، بسیاری از دانشجویان این زیرشاخه را انتخاب می‌کنند. فرصت‌های کاری این رشته بسیار متنوع هستند و از طراحی و ایجاد شبکه انتقال قدرت در نیروگاه‌ها تا طراحی تابلوبرق‌ها در واحدهای صنعتی کوچک متغیر است.

اگر به دنبال کار برای این عنوان شغلی هستید؛ سری به سایت jobvision.ir  بزنید و با انتخاب گروه شغلی «مهندسی برق» و جستجوی کلیدواژه «قدرت» برای آگهی‌های استخدام مهندس برق قدرت رزومه ارسال کنید.

مزیت‌های شغل مهندسی برق

انتخاب هر رشته کاری و تحصیلی و فعالیت در آن، مسلما مزایا و معایبی را در پی خواهد داشت که در برخی شغل‌ها بیشتر و در برخی کمتر است. مهندسی برق هم از این قاعده مستثنا نیست و اگر جویای کار در این حوزه هستید؛ خوب است در مورد مزایا و معایب آن اطلاع داشته باشید:

شرایط کاری و اعتبار و وجهه اجتماعی

یکی از مهم‌ترین مزایای مهندسی برق، اعتبار و وجهه اجتماعی بالا و شرایطی است که کارفرما برای شما در نظر می‌گیرد. البته شاید لزوما سازمان برای استخدام مهندس برق حقوق بالاتری پرداخت نکند؛ اما در اکثر مواقع و بسته به امکانات موجود، مزایایی مانند حق ماموریت، بیمه تکمیلی، سرویس ایاب و ذهاب و به شرایط استخدام مهندس برق اضافه می‌شود.

استخدام مهندس برق به عنوان امریه سربازی

همین یک مزیت مهم برای بسیاری از آقایان کافی است تا این رشته را انتخاب کنند! همان‌طور که اشاره شد؛ سازمان‌های دولتی و مخصوصا صنایع نظامی، نیاز مبرمی به استخدام مهندس برق دارند که به شما این امکان را می‌دهد دوران سربازی خود را به عنوان امریه در این مجموعه‌ها و در طول مدتی که کار می‌کنید سپری کنید. البته از آنجا که تقاضا برای امریه شدن بسیار زیاد است؛ باید روی رزومه و توانایی‌های خود کار کنید تا برای امریه اولویت بالایی داشته باشید.

امکان دورکاری و کار پروژه‌ای

یکی دیگر از مزایای این شغل این است که در زمینه‌های خاصی مانند ساختمان‌سازی، مشاوره، تحقیق و توسعه و..، امکان استخدام مهندس برق پاره وقت وجود دارد. این مزیت موجب می‌شود بتوانید بهتر زمانتان را برنامه‌ریزی کنید و حتی به‌صورت پروژه‌ای با چند کارفرمای دیگر هم قرارداد ببندید و درآمد بالاتری داشته باشید. البته این امکان برای اکثر شغل‌های دولتی و رسمی وجود ندارد.

چالش‌ها و معایب کاری

خطرات حین کار

مهم‌ترین چالش گزینش به‌عنوان مهندس برق، خطراتی است که شما را در محل کار تهدید می‌کنند. اگر در نیروگاه مشغول باشید؛ اجتناب از خطرات کار با فشار متوسط و قوی اجتناب ناپذیر است. البته لزوما تمامی مشاغل مرتبط با مهندسی برق خطرناک نیستند. مثلا مشاغل در زمینه صنعت مخابرات یا سخت‌افزارها معمولا اداری هستند و خطری ندارند. اما اگر به کار در نیروگاه‌ها یا صنایع نظامی علاقه‌مندید؛ حتما این نکته را در نظر داشته باشید.

ماموریت‌های کاری زیاد

یکی دیگر از چالشهای شغل مهندسی برق، ماموریت‌های کاری است که به فراخور سازمان و موقعیت شغلی احتمال دارد با آنها روبرو شوید. اگر تجهیزات و سیستم‌هایی که شما مسئول طراحی، تولید یا نظارت بر آنها هستید نزدیک به محل کار دائمی شما نیستند و در شهر دیگری قرار دارند بنابراین مجبور خواهید بود در فواصل مشخص برای سرکشی و تعمیر و نگهداری از آنها به ماموریت خارج از شهر بروید.

بررسی بازار کار مهندسی برق

بر اساس گزارش‌های منتشر شده توسط دفتر آمار ایالات متحده، رشد فرصت‌های شغلی برای مهندسان برق، ۳% و متناسب با میانگین رشد در سایر رشته‌هاست. البته این نرخ در کشورهای مختلف بر اساس نرخ تولید و توسعه و حوزه‌های کاری ممکن است متفاوت باشد.

به طور مثال، برای موقعیت شغلی مشاوره در زمینه طراحی، تولید و نظارت پیش‌بینی می‌شود تقاضای بیشتری نسبت به سایر موقعیت‌ها وجود داشته باشد. همچنین از آنجا که ثبت شرکت‌های خدماتی و علمی و فنی بیشترین رشد را دارند، احتمالا آگهی‌های جذب مهندس برق در این شرکت‌ها نیز بیشتر خواهد بود.

چرا سازمان‌ها به استخدام مهندس برق نیاز دارند؟

امروزه، هر سازمانی که در ساخت و نگهداری زیرساخت‌ها فعالیت داشته باشد، نیازمند استخدام مهندس برق است. این متخصصان، سیستم‌های الکتریکی و کنترل را به خوبی می‌شناسند و می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مشغول به کار شوند. شرکت‌های فعال در ساخت‌وساز، بیشترین نیاز را به این متخصصان دارند. نیروگاه‌ها و سازمان‌های تأمین الکتریسیته و واحدهای تحقیق و توسعه، از نظر نیاز به این متخصصان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سازمان‌ها و مجموعه‌هایی که به دنبال جذب مهندس برق هستند؛ معمولا در حوزه صنعت یا خدمات فعالیت می‌کنند و با توجه به نوع فعالیت انتظار دارند مهندس برق سیستم‌ها و ابزارهای الکتریکی و الکترونیکی را طراحی و تولید کند. همچنین مهندس برق باید در فواصل معین و مشخص، به سایت‌ها و شهرهایی که تجهیزات الکترونیکی در آن محل‌ها نصب شده‌اند سرکشی کرده و میزان کارایی و عملکرد وسایل را بررسی کند.

جمع‌بندی

از زمانی که ادیسون نیروی برق و الکتریسیته را به خدمت نیازهای بشری درآورد، تجهیزات، سیستم‌ها و روش‌های الکتریکی و الکترونیکی بسیاری راه خود را به صنایع مختلف باز کرده‌اند. به کسی که می‌تواند این سیستم‌ها و قطعات را طراحی کند؛ توسعه ببخشد و بر نحوه کار آنها نظارت کند مهندس برق گفته می‌شود.

مهندسان برق در چهار گرایش برق قدرت، برق کنترل، برق مخابرات و برق الکترونیک تحصیل می‌کنند که هر یک پاسخگوی بخشی از نیازهای بازار در صنعت برق است. روزانه در سایت https://jobvision.ir/jobs/category/electrical-engineering شمار زیادی آگهی استخدام برای هر کدام از این گرایش‌ها منتشر می‌شود که می‌توانید آنها را مشاهده نموده و با توجه به شرایط و مهارتهای خود برای آنها، رزومه ارسال کنید.

  • محیا باقری
  • ۰
  • ۰

آیا می‌دانستید که هر ماه، ۳% از حقوق شما برای بیمه بیکاری به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می‌شود؟ البته این مبلغ بیشتر نوعی سرمایه گذاری برای خودتان است و بعدا در شرایط مختلف مثل بیمه بیکاری یا بازنشستگی به شما برگردانده می‌شود.

در بسیاری از مواقع کارمندان به دلایل مختلف تصمیم به قطع همکاری یا استعفاء با سازمان می‌گیرند؛ اما در برخی موارد، سازمانی که در آن استخدام شده‌اید بدون میل و رغبت شما و به‌صورت یک طرفه اقدام به قطع همکاری می‌نماید. در این شرایط، معمولا وضعیت بغرنج و سختی برای افراد به وجود خواهد آمد: قطع منبع درآمد و تلاش برای پیدا کردن شغل جدید باعث به وجود آمدن فشارهای اقتصادی و روانی زیادی می‌شود. خوشبختانه قانون‌گذار برای این موارد و برای حمایت از بیمه شدگان، راهکاری به اسم بیمه بیکاری را در نظر گرفته است.

هدف از کمک هزینه بیمه بیکاری این است که فشار اقتصادی و روانی کمتری به فرد بیکار شده وارد شود. جاب ویژن در این مقاله در مورد شرایط و مبلغ این کمک هزینه، مراحل ثبت درخواست، مدت زمان انتظار برای دریافت آن،‌ دریافت این مقرری در ایام کرونا، مدارک لازم برای ثبت درخواست و ... توضیحات مبسوطی را ارائه خواهد کرد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

مفهوم بیمه بیکاری چیست؟

بر طبق قوانین وزارت کار، هنگامی که در سازمان یا شرکتی استخدام می‌شوید‌ ماهیانه درصد اندکی از حقوقتان به عنوان حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود. البته کارفرما نیز موظف است ماهیانه مبلغی را به‌ازای هر کارمند برای این سازمان واریز کند.

با پرداخت این مبالغ جزئی، علاوه بر اینکه می‌توانید هنگام دریافت خدمات درمانی از مزایای دفترچه بیمه استفاده کنید؛ در هنگام بیکاری و بازنشستگی هم مقرری ماهانه دریافت خواهید کرد. پس هنگام امضای فرم همکاری با سازمان‌ها، حتما از امکان بیمه شدن مطمئن شوید.

از نظر قانون کار به چه کسی «بیکار» گفته می‌‌شود؟ ؟

در قانون کار، به بیمه‌شده‌ای که بدون میل و اراده خود شغلش را از دست داده باشد «بیکار» می‌گویند. پس اگر سابقه بیمه تامین اجتماعی دارید و از طرف کارفرما به شما اعلام شده که دیگر نیازی به حضور شما در سازمان نیست؛ واجد شرایط مقرری بیمه بیکاری هستید. البته باید درخواست بیمه بیکاری خود را سریعا ثبت نموده و پیگیر طی مراحل قانونی باشید. اگر تقاضای شما پذیرفته شود؛ تا مدت زمان مشخصی، هر ماه مبلغی به حسابتان واریز خواهد شد.

کمک هزینه بیمه بیکاری به چه افرادی تعلق می‌گیرد؟

برای دریافت بیمه بیکاری لازم است واجد شرایط خاصی باشید. همچنین هر پرونده بیمه بیکاری توسط کارشناسان مربوطه مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر ماه هم بازرس‌های سازمان به آدرس ثبت شده شما سرکشی خواهند کرد تا از حضور شما در خانه و عدم اشتغال، اطمینان حاصل کنند.

شرایط دریافت مقرری ماهانه در زمان بیکاری عبارتند از:

  • تابعیت ایرانی داشته باشید. قانون بیمه بیکاری شامل مهاجران و افرادی که تابعیت غیر ایرانی دارند نمی‌شود.
  • بیکاری بدون میل و اراده فرد باشد. این کمک هزینه تنها به افرادی پرداخت می‌شود که ناخواسته کارشان را از دست داده باشند. پس اگر استعفا داده‌اید یا قرارداد شما به پایان رسیده و کارفرما نامه عدم نیاز به شما نداده؛ واجد شرایط دریافت این مبلغ نیستید. همچنین اگر به دلیل اشتباه خودتان بیکار شده باشید این وجه را دریافت نخواهید کرد.
  • حداقل یک سال سابقه بیمه تامین اجتماعی داشته باشید. البته بر اساس قانون کار، داشتن 6 ماه سابقه بیمه کفایت می‌‌‌کند. اما تجربه افرادی که برای دریافت بیمه اقدام کرده‌اند نشان می‌دهد که کارشناسان وزارت کار، داشتن یک سال سابقه را برای دریافت بیمه بیکاری ضروری می‌دانند.

البته این قانون یک تبصره هم دارد و اگر وقوع حوادث غیرمترقبه باعث بیکاری شما بشود؛ نیازی به 6 ماه سابقه بیمه ندارید و با گذشت هر میزان از زمان شروع به کار و سابقه بیمه، می‌توانید درخواست خود را ثبت کنید.

چه شرایطی باعث قطع بیمه بیکاری می‌شوند؟

حقوق بیکاری به منزله کمک هزینه‌ای موقت به بیمه‌شده است تا بتواند زودتر کار بعدی خود را پیدا کند. به همین دلیل، این مبلغ مدت زمان مشخص  و معینی دارد و در شرایط مختلف می‌تواند قطع شود. برخی از شرایطی که باعث قطع بیمه بیکاری می‌شوند عبارتند از:

  • استخدام در شغل جدید و رد شدن مبلغ بیمه برای شما. البته اگر موضوع اشتغال خود را اعلام نکنید و ضمن اشتغال، بیمه بیکاری دریافت کنید به محض مشخص شدن این قضیه، تمامی مبالغ از شما مسترد خواهد شد.
  • در صورتی که بازرس بیمه به محل سکونت شما مراجعه کند و حضور نداشته باشید ممکن است فرض بر اشتغال شما گذاشته و بیمه‌تان را قطع کنند.
  • در صورتی که مشخص شود پیشنهاد کاری مناسبی به شما ارائه شده و صرفا به خاطر دریافت بیمه بیکاری، آن را رد کرده‌‌‌اید
  • بازنشستگی یا از کارافتادگی
  • اگر  در حال استفاده از مزایای بیمه بیکاری باشید و جواز کسب بگیرید.
  • فوت فرد بیمه شده
  • اگر در حال دریافت بیمه بیکاری باشید و موعد سربازی فرا برسد نیز بیمه بیکاری قطع می‌شود. البته تبصره‌ای در این مورد وجود دارد که اگر بعد از پایان خدمت نتوانستید کار پیدا کنید مجددا مشمول مبلغ بیمه بیکاری خواهید شد.
  • به پایان رسیدن زمان دریافت مستمری بیمه بیکاری

بیمه بیکاری به چه افرادی تعلق نمی‌گیرد؟

بر اساس قوانین وزارت کار، برخی افراد حتی در صورت بیکار شدن هم نمی‌توانند از این مزایا استفاده کنند. افرادی که یکی از شرایط زیر را داشته باشند از دریافت بیمه بیکاری محروم هستند:

  • صاحبان کسب و کار و افرادی که شغل آزاد دارند
  • افرادی که تابعیت غیرایرانی دارند
  • کسانی که با میل و اراده خود شغلشان را ترک کرده‌اند. به این ترتیب اگر استعفا داده‌اید یا حتی مدت قرارداد شما به پایان رسیده، نمی‌توانید از این قانون استفاده کنید. البته اگر بتوانید پس از اتمام قرارداد از کارفرما نامه عدم نیاز بگیرید؛ امکان پرداخت کمک هزینه بیکاری به شما وجود خواهد داشت.
  • افراد بازنشسته و ازکارافتاده که در بخش‌های بعدی در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
  • در صورتی که کارفرما ادعا کند کم‌کاری یا اشتباه شما، باعث اخراجتان شده‌اند این مبلغ را دریافت نخواهید کرد. البته صحت این ادعا باید توسط کارشناسان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی بررسی شود و مورد تایید قرار بگیرد.

آیا دریافت بیمه بیکاری پیامدهای منفی برای بیمه‌شده دارد؟

شاید شنیده باشید که دریافت بیمه بیکاری می‌تواند در آینده مشکلاتی را برای فرد بیمه شده ایجاد کند. این عواقب ممکن است موقع بازنشستگی و هنگام محاسبه مبلغ حقوق بازنشستگی، تاثیر خودش را نشان دهد. همینطور، برخی معتقدند که دریافت بیمه بیکاری باعث مشکل در پیدا کردن شغل بعدی می‌شود و مدت زمان بیکاری را افزایش می‌دهد.

کمک هزینه بیکاری چه تاثیری بر مستمری بازنشستگی خواهد داشت؟

در واقع، بخشی از مبلغی که ماهیانه به عنوان حق بیمه برای شما رد می‌شود مربوط به مقرری بازنشستگی شما است. برای تعیین مستمری ماهانه بازنشستگی، کافی است متوسط حقوقتان در دو سال آخری که مشغول به کار بوده‌اید را در تعداد ماه‌هایی که سابقه پرداخت حق بیمه داشته‌اید ضرب کنید؛ سپس عدد به دست آمده را بر 30 تقسیم کنید.

چنانچه دو سال به موعد بازنشستگی شما مانده باشد و بیکار شوید؛ بهتر است در دریافت مستمری بیکاری تجدید نظر کنید. زیرا حقوق بازنشستگی شما براساس میانگین حقوق دو سال آخر اشتغالتان محاسبه می‌شود. بنابراین اگر در دو سال آخر، بیمه بیکاری دریافت کرده باشید این مبلغ به عنوان مبنای پرداخت حقوق بازنشستگی شما در نظر گرفته می‌شود و در نهایت، باعث کمتر شدن حقوق دریافتی شما در دوران بازنشستگی می‌شود.

چطور برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنم؟

از روزی که کارتان را ناخواسته از دست می‌دهید حداکثر 30 روز فرصت دارید تا برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنید. اگر در این بازه زمانی نتوانید تقاضای خود را ثبت کنید تا سه ماه فرصت دارید تا با ارائه مدارک مستند اثبات کنید که عذر موجهی برای عدم اقدام داشته اید. در غیر این صورت، بیمه بیکاری به شما تعلق نمی‌گیرد.

بیمه بیکاری تا چه زمانی به بیمه شده پرداخت می‌شود؟

مدت زمان دریافت مستمری به عوامل مختلفی مثل مجرد و متاهل بودن، سابقه بیمه و ... بستگی دارد. طبق قانون، شما با داشتن حداقل یک سال سابقه کار و بعد از گذشت 6 ماه می‌توانید بیمه بیکاری را دریافت کنید. در جدول زیر مدت زمان دریافت بیمه بیکاری را براساس سابقه بیمه و وضعیت تاهل بیمه شده آورده‌ایم. همان طور که مشاهده می‌‌‌کنید حداقل زمان دریافت بیمه 6 ماه و حداکثر زمان آن 50 ماه خواهد بود.

سابقه بیمه

وضعیت تاهل

مدت زمان دریافت بیمه بیکاری

6-24 ماه

مجرد

6 ماه

6-24 ماه

متاهل

12 ماه

25-120 ماه

مجرد

12 ماه

25-120 ماه

متاهل

18 ماه

121-180

مجرد

18 ماه

 

121-180

متاهل

26 ماه

181-240 ماه

مجرد

26 ماه

8-240 ماه

متاهل

36 ماه

241 ماه و بیشتر

مجرد

36 ماه

41 ماه و بیشتر

متاهل

50 ماه

 

چرا مبلغ بیمه بیکاری افراد مجرد با متاهلین تفاوت دارد؟

همان طور که در جدول بالا می‌بینید افراد متاهل با سابقه بیمه یکسان، مدت زمان بیشتری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند. این موضوع به خاطر سرپرست بودن افراد متاهل و هزینه‌های بیشتری است که در ماه دارند. بر طبق قانون، به ازای هر یک نفر که تحت تکفل و سرپرستی شما قرار داشته باشد 10% به مبلغ بیمه بیکاری افزوده می‌شود.

 این قانون هم البته تبصره‌ها و محدودیتهایی دارد. به طور مثال هر بیمه شده تا 4 نفر را می‌تواند تحت پوشش و تکفل خود داشته باشد و حداکثر 40% به مبلغ دریافتی شما اضافه خواهد شد. در صورتی که بیش از 4 نفر تحت سرپرستی شما باشند باز هم حداکثر همان 40% به بیمه بیکاری شما افزوده خواهد شد.

در ضمن، توجه داشته باشید که سرپرست خانوار می‌بایست فقط یک نفر باشد و از نظر قانون، همزمان دو نفر نمی‌توانند سرپرست خانواده باشند.

مبلغ مقرری بیمه بیکاری چطور محاسبه می‌شود؟

یکی از مهم‌ترین سوالات بیمه‌شدگان این است که در صورت بیکاری چه مبلغی به آنها پرداخت می‌شود. بر طبق قوانین کار، میزان حداقلی و حداکثری برای مبلغ بیمه بیکاری درنظر گرفته شده است. این میزان به عواملی مثل مبلغ حق بیمه‌ای که برای شما رد شده و حداقل حقوق وزارت کار بستگی دارد.

بر اساس قانون کار، 55 درصد میانگین حقوقی که در سه ماه اخیر دریافت کرده‌اید به عنوان حق بیمه بیکاری به شما پرداخت خواهد شد. به طور مثال، اگر در سه ماه اخیر میانگین حقوق دریافتی ماهانه شما، چهار میلیون تومان بوده؛ پس از بیکار شدن، ماهیانه مبلغ دو میلیون و دویست هزار تومان به شما پرداخت خواهد شد.

برای محاسبه میانگین حقوق سه ماه اخیر هم کافی است سه حقوق دریافتی آخرتان را با هم جمع زده و تقسیم بر سه کنید. البته حقوقی که با آن، بیمه بیکاری‌‌تان محاسبه می‌شود مبلغ اعلام شده به تامین اجتماعی است، نه حقوق واقعی دریافتی‌تان.

حداقل مبلغ بیمه بیکاری در سال 99 چقدر تعیین شده است؟

همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم حداقل حقوق وزارت کار مبنای محاسبه مبلغ مستمری بیمه بیکاری است. به این ترتیب، حداقل مبلغی که به عنوان بیمه بیکاری در سال 99 به بیمه شدگان پرداخت می‌شود دو میلیون و پانصد هزار تومان می‌باشد. البته این مبلغ به سابقه کار، سابقه بیمه و میزان افزایش حقوق هم بستگی دارد و ممکن است تا 5 یا 6 میلیون تومان هم افزایش پیدا کند. 

جمع بندی

قانون کار برای حمایت از بیمه شدگان مفهومی به نام «بیمه بیکاری» را ایجاد کرده است. در صورتی که بیمه شده به صورت غیرارادی و ناخواسته کارش را از دست بدهد و بیکار شود می‌تواند کمک هزینه بیمه بیکاری را دریافت کند. این مستمری شرایط و ضوابط خاصی دارد و برای مدت زمان مشخصی به بیمه شده پرداخت می‌شود. هدف از بیمه بیکاری، کمک هزینه‌ به بیمه شده است تا بتواند با خیال راحتتر به دنبال شغل بعدی و استخدام بگردد.

  • محیا باقری