راهنمای استخدام

راه حل جامع کاریابی و استخدام

راهنمای استخدام

راه حل جامع کاریابی و استخدام

  • ۰
  • ۰

انسان‌ها از زمان یکجا نشینی نیاز به سازه‌هایی ایمن، راحت و زیبا برای زندگی داشته‌اند. طراحی چنین سازه‌هایی در حیطه‌ی کارهایی است که یک مهندس معمار انجام می‌دهد. مهندسی معماری با مهندسی عمران تفاوت دارد زیرا کار مهندسین عمران عملی کردن ایده‌های مهندسین معمار به شکلی ایمن است.

مهندسی معماری یک شغل نسبتا پرطرفدار است و درآمد خوبی‌ هم دارد. به همین دلیل، استقبال خوبی از این رشته می‌شود. اما آیا فقط تحصیلات برای استخدام شدن به عنوان مهندس معمار کافی است؟ متأسفانه بازار کار این رشته آنقدر خوب نیست که همه‌ی فارغ‌التحصیلان بتوانند بلافاصله در مشاغل مرتبط، مشغول به کار شوند و برای تصاحب فرصت‌های شغلی، یک رقابت طبیعی وجود دارد. البته تعداد آگهی‌های استخدام مهندس معمار و شهرسازی نیز کم نیست.

برای مشاهده‌ی این آگهی‌ها می‌توانید به وب‌سایت کاریابی آنلاین جاب ویژن مراجعه کرده و در بالا صفحه، «فیلتر گروه شغلی» را روی گزینه‌ی «مهندسی معماری و شهرسازی» قرار دهید و روی دکمه جستجو کلیک کنید تا تعداد زیادی از این آگهی‌ها به شما نمایش داده شوند. شما می‌توانید به سادگی برای آن آگهی‌ها رزومه ارسال کنید.

در این مقاله می‌خواهیم ضمن معرفی رشته‌ی مهندسی معماری، شرایط بازار کار این رشته و آینده‌ی آن را برای شما توضیح دهیم تا ذهنیتی از آینده‌ای که در انتظار فارغ‌التحصیلان رشته‌ی معماری است، برای شما ترسیم شود.

نگاهی گذرا بر رشته‌ی مهندسی معماری

مهندسی معماری رشته‌ای است که تکمیل کننده‌ی مهندسی عمران در ساخت سازه‌هایی مثل ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی، پل‌ها، فرودگاه‌ها، بنادر و ... می‌باشد. در واقع، در حالی که مهندسین معماری یک سازه‌ی متناسب با کاربردها و زمینه‌ی فرهنگی طراحی می‌کنند، مهندسین عمران، آن را از نظر عملی امکان‌پذیر و ایمن می‌سازد و سازه را اجرا می‌کنند و در حین اجرای سازه نیز مهندسین معماری، ویژگی‌هایی مثل نمای داخلی و خارجی سازه، ایمنی، قابلیت‌ها، تأسیسات و ... طراحی کرده و بر اجرای آن‌ها نظارت می‌کنند.

این رشته، رشته‌ای نسبتا جدید است و در اواسط قرن بیستم معرفی شد. مهندسین معمار دانش عملی و نظری را در طراحی ساختمان‌ها و سیستم‌های داخلی ساختمان‌ها به کار می‌گیرند. هدف این رشته، ساخت ساختمان‌هایی با کارایی بالاست که ایمن، سالم، راحت و زیبا باشند و با اصول توسعه‌ی پایدار، مطابقت کنند.

تمرکز این رشته روی تمامی سیستم‌های ساختمانی شامل سیستم‌های مکانیکی، نورپردازی، الکتریکی و ساختاری است و در عین حال، در فرایند ساخت ساختمان‌ها و سیستم‌های ساختمانی نیز نقش دارد. مهندسین معمار، آموزش‌های مهندسی نیز می‌بینند و پس از پایان تحصیلات می‌توانند برای آگهی‌های استخدام مهندس عمران نیز رزومه بفرستند. با اینکه معماری، اشتراکات زیادی با مهندسی معماری دارد، با این حال، تمرکز معماری روی اثرات فضایی و فرهنگی و اثرات جنس مصالح رو شکل ظاهری ساختمان‌ها و محیط داخلی آن‌ها است.

شاخه‌های مختلف رشته‌ی مهندسی معماری

  • معماری
  • مهندسی ساختاری
  • مرمت بنا
  • نمای ساختمان
  • مهندسی پیشرفته‌ی مصالح
  • نورپردازی
  • توسعه‌ی پایدار
  • ابزارهای دیجیتالی پیشرفته
  • آکوستیک
  • تحلیل انرژی
  • سازه و مدیریت پروژه
  • سیستم‌های مکانیکی، سرمایشی، گرمایشی و تهویه مطبوع

نگاهی مختصر به رشته‌ی نقشه‌برداری به عنوان یک رشته‌ی مرتبط با مهندسی معماری

بر اساس تعریف گنگره‌ی نقشه‌برداری آمریکا (ACSM) «نقشه‌برداری علم و و هنر انجام تمام اندازه‌گیری‌های لازم برای تعیین موقعیت نسبی نقاط یا جزئیات فیزیکی و فرهنگی، بالا، در سطح یا زیر سطح زمین و به تصویر کشیدن آن‌ها به شکلی قابل استفاده یا تعیین موقعیت نقاط یا جزئیات است».

نقشه‌برداران با استفاده از ابزارهایی مثل GPS، زاویه‌یاب، Google Earth و ... نقشه‌هایی از زمین و عوارض آن در محل احداث آتی پروژه تهیه می‌کنند.

نقشه‌برداری اولین گام در اجرای هر پروژه‌ی عمرانی یا معماری است. تمامی سازمان‌هایی که در کار ساخت‌وساز فعال هستند، مثل شرکت‌های مهندسی و معادن و سازمان‌های دولتی مثل وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و … نیازمند استخدام مهندس نقشه برداری هستند.

نقشه‌برداران باید بتوانند با ابزارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نقشه‌برداری کار کنند. نقشه‌برداری می‌تواند زمینی یا هوایی باشد و شاید نیاز باشد که نقشه‌بردار بتواند با پهپاد نیز کار کند.

وضعیت بازار کار رشته‌ی مهندسی معماری چگونه است؟

انتظار می‌رود که بازار کار این شغل، از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۳ درصد رشد داشته باشد. این میزان رشد، کمتز از میانگین رشد تمامی مشاغل است. آینده‌ی مهندسی معماری خیلی هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. هرچند که هنوز با تشکیل کلنی‌های انسانی در مریخ، سال‌ها فاصله داریم ولی در آینده‌ی نه‌چندان دور، موضوعات جدیدی در این رشته ظهور خواهند کرد که انگیزه‌ای برای ورود به این حوزه باشند.

بازار کار رشته‌ی مهندسی معماری همبستگی شدیدی با بازار کار رشته‌ی مهندسی عمران دارد. عوامل سیاسی و اقتصادی، وضعیت بازار کار صنایع مرتبط و پارامترهای متعدد دیگری می‌توانند روی بازار کار مهندسی معماری اثرگذار باشند.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندس معمار در شرکت‌های معتبر، کلیک کنید.

فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مهندسی معماری باید چه مسیری را برای موفقیت در این شغل طی کنند؟

بهتر است که پس از فارغ‌التحصیلی در مقطع کاردانی یا کارشناسی برای آگهی‌های استخدام کارآموز معماری رزومه بفرستید. دوره‌های کارآموزی نه تنها سابقه کار شما را بالا می‌برند، بلکه به شما در تعیین تخصصتان کمک می‌کنند.

هر چه سطح تحصیلات شما بالاتر باشد، دوره‌ی کارآموزی کوتاه‌تر است. به علاوه، خیلی از فرصت‌های شغلی در این حوزه، نیازمند مدرک کارشناسی ارشد می‌باشند. با گذراندن دوره‌ی کارشناسی ارشد و کسب تخصص، حقوق شما بالاتر می‌رود.

پس از پایان دوره‌ی کارآموزی می‌توانید برای مشاغل تخصصی در حوزه‌ی مهندسی معماری که معمولا آگهی‌های آن‌ها توسط شرکت‌های مهندسی و فعال در حوزه‌ی ساخت و ساز و حتی ارگان‌های دولتی منتشر می‌شود رزومه بفرستید.

یک مهندس معمار، مسیرهای شغلی متنوعی پیش رویش دارد و با ورود به هر کدام از این مسیرهای شغلی، می‌تواند روند پیشرفت حرفه‌ای خود را طی کند. این مهندسین پس از پایان دوران کارآموزی، به تدریج در یک شاخه از این گروه شغلی، متخصص می‌شوند و با چندین سال کسب تجربه می‌توانند مدیریت بخشی از یک پروژه‌ی ساختمانی را که در تخصص آن‌ها قرار می‌گیرد، به عده بگیرند.

اگر می‌خواهید با رشته‌ی مهندسی معماری و شرایط اشتغال فارغ‌التحصیلان این رشته آشنا شوید، می‌توانید مقاله‌ی «استخدام مهندس معمار؛ معرفی شغل، بازار کار، شرایط و نیازمندی‌ها» را مطالعه کنید.

 

  • ۹۹/۱۲/۲۶
  • محیا باقری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی