راهنمای استخدام

راه حل جامع کاریابی و استخدام

راهنمای استخدام

راه حل جامع کاریابی و استخدام

  • ۰
  • ۰

با افزایش روزافزون کاربرد نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌ها در زندگی‌ انسان، نیاز سازمان‌ها به استخدام برنامه نویس، به طور چشمگیری در حال افزایش است. در واقع، در بازار کار برنامه‌نویسی، برخلاف بازار کار بسیاری از مشاغل دیگر، تعداد فرصت‌های شغلی بیشتر از تعداد کارجویان است. این تقاضای بسیار بالا برای استخدام برنامه نویس، حقوق برنامه نویس ها را نیز بالا برده است. تسلط بر چندین زبان برنامه‌نویسی و تخصص در یکی از آن‌ها می‌تواند فرصت‌های شغلی بسیار خوبی در مقابل شما بگذارد.

برنامه‌نویسی از مشاغلی است که بازار کار و درآمد آن روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. با ادامه روند دیجیتالی شدن کارهای روزمره، نیاز به برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن نیز به سرعت در حال بالا رفتنن است. می‌توان گفت برنامه‌نویسی از معدود گروه‌های شغلی است که در آن، رقابتی بین کارجوها برای کسب فرصت‌های شغلی وجود ندارد؛ بلکه این کارفرماها هستند که باید با هم دیگر برای جذب برنامه‌نویس‌ها، رقابت کنند. همین مسئله درآمد برنامه نویسی را خیلی بالا برده است.

در این مقاله می‌خواهیم به شما نشان دهیم که برنامه‌‌نویسی از بهترین مشاغلی است که امروزه و در آینده می‌توانید داشته باشید.

مزایای برنامه‌نویسی

مشاغل برنامه نویسی، مزایای بسیار زیادی دارند که در اینجا فقط به بعضی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

برنامه‌نویسان می‌توانند دورکار باشند

یکی از بزرگترین مزیت‌های برنامه‌نویسی که باعث شده برنامه‌نویسان برخلاف بسیاری از افراد دیگر، در دوران قرنطینه به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ بیکار نشوند، امکان دورکاری برنامه نویسی است. به همه دلیل، خیلی از کارفرمایان، این روزها اقدام به انتشار آگهی‌های استخدام برنامه‌ نویس دورکاری می‌کنند. مزیت‌های دورکاری عبارتند از:

کاهش هزینه‌ها و خطرات رفت و آمد: برنامه نویسی را می‌توانید در منزل خودتان و بدون اینکه نیاز باشد تا رفت و آمدهای پرهزینه و پرخطر به محل کار داشته باشید، انجام دهید.

انطاف پذیری در ساعات کاری: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های دورکاری این است که در بسیاری از موارد، برنامه‌نویس می‌تواند هر زمانی که می‌خواهد کار کند و او نیازی به هماهنگی با ساعت کاری سازمان ندارد.

راحتی و افزایش کارایی: برای بسیاری از افراد، کار کردن در منزل خیلی راحت‌تر از کار کردن در محل کار است و این موضوع سبب افزایش کارایی آن‌ها می‌شود.

برنامه‌نویسان می‌توانند فریلنسر باشند

برای اینکه از دانش و مهارت برنامه نویسی خود کسب درآمد کنید، نیازی نیست که حتما با استخدام شدن در یک شرکت یا سازمان، به آن شرکت متعهد شوید و می‌توانید خیلی راحت، به صورت پروژه‌ای یا فریلنسینگ، دورکاری برنامه نویسی را به عنوان شغل اصلی یا دوم خود در منزل انجام دهید.

برنامه‌نویسان فرصت‌های شغلی زیادی دارند

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، تقاضا برای استخدام برنامه نویس، بسیار زیاد است. برنامه‌نویسان هرگز بی‌کار نمی‌شوند و امنیت شغلی بالایی دارند. پیشبینی می‌شود که بازار کار این رشته، از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، تا ۲۲ درصد رشد را تجربه کند.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های شغلی برنامه‌نویسی می‌توانید به کاریابی آنلاین جاب ویژن مراجعه کنید.

برنامه‌نویسان نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارند

سازمان‌ها برای انتخاب برنامه‌نویس به ویژه، استخدام برنامه نویس تازه کار در بعضی از شغل‌های سطح پایین برنامه نویسی که معمولا شامل انجام بخش کمی از یک پروژه می‌باشند، مدرک تحصیلی بالایی از شما نمی‌خواهند. حتی افرادی که سن پایینی داشته باشند، می‌توانند از چنین مشاغلی، کسب درآمد کنند. اگر مهارت برنامه‌نویسی شما خیلی بالا باشد، حتی می‌توانید بدون داشتن تحصیلات و تنها با ارائه‌ی نمونه‌کارهای خود به کارفرما، در جایگاه‌های شغلی نسبتا خوبی استخدام شوید.

برنامه‌نویسان می‌توانند در زمان تحصیل کار کنند

یکی از خوبی‌های برنامه‌نویسی که راه پیشرفت را برای شما کاملا هموار می‌کند، امکان کار کردن در هنگام تحصیل است. از آن جایی که پیدا کردن کارهای پروژه‌ای و پاره‌وقت در گروه شغلی برنامه‌نویسی کار سختی، خیلی از دانشجویان رشته‌های کامپیوتر، در سال‌های آغازین تحصیل خود، برنامه‌نویسی را به صورت پروژه‌ای انجام می‌دهند.

یک برنامه‌نویس می‌تواند کسب‌وکار خودش را راه بیاندازد

برنامه‌نویس‌ها برای اینکه از مهارت خود، درآمد داشته باشند، نیازی به این ندارند که برای سازمان یا شخص دیگری کار کنند. یک برنامه‌نویس می‌تواند نرم‌افزاها و اپلیکیشن‌های مفید تولید کند و آن‌ها‌ را بفروشد یا اینکه برای یک راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار برای تجارت الکترونیک، اپلیکیشن طراحی کند. البته این کارها به ایده‌های بسیار خلاقانه و توانایی مالی خوبی نیاز دارد، زیرا تا زمانی که نرم‌افزار شما به مرحله‌ی فروش نرسد یا کسب و کار الکترونیک درآمدی نداشته باشد، هیچ منبع درآمدی نخواهید داشت، مگر اینکه همزمان با انجام پروژه کسب‌وکار خود، شغل دومی داشته باشید یا فریلنسینگ کنید.

درآمد برنامه‌نویس‌ها

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های برنامه‌نویسی که ترجیح دادیم به صورت مجز به آن بپردازیم، درآمد بسیار بالای این رشته است. در زیر می‌خواهیم با درآمد زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی در ایران و در جهان آشنا شویم.

درآمد برنامه‌نویسی در ایران

دستمزد برنامه‌نویس‌ها در ایران نسبت به میانگین درآمد برنامه‌نویس‌ها در خیلی از کشورهای دیگر دنیا بسیار پایین‌تر است. جالب است که با این حال، برنامه‌نویسی یکی از مشاغل پردرآمد در ایران به حساب می‌آید! درآمد برنامه‌نویس‌ها در شهرهای مختلف ایران با هم دیگر متفاوت است. درآمد برنامه نویس در تهران در مقایسه با شهرستان‌های دیگر، بالاتر است. در شهرهای بزرگ دیگر مثل مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز نیز برنامه‌نویس‌ها درآمد نسبتا بالاتری در مقایسه با شهرهای کوچکتر دارند.

انتظار می‌رود که با افزایش نیاز به برنامه‌نویس‌ها، دستمزد آن‌ها نیز در آینده‌ای نزدیک، افزایش چشمگیری داشته باشد.

به طور کلی زبان برنامه‌نویسی پایتون، پردرآمد‌ترین زبان برنامه‌نویسی در کشور است. میانگین درآمد یک برنامه‌نویس حرفه‌ای پایتون در ایران، بالای ۱۰ میلیون تومان در ماه است. زبان‌های دیگر نیز اختلاف چندانی با پایتون ندارند و اگر می‌خواهید سریعا به درآمدهای خوبی برسید، برنامه‌نویسی می‌تواند انتخاب بسیار خوبی باشد.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام برنامه‌نویس پایتون، کلیک کنید.

نکته‌ی دیگر در رابطه با درآمد برنامه‌نویسی این است که دوره‌ی کارآموزی برنامه‌نویسی معمولا دستمزدی به اندازه‌ی یک فرد حرفه‌ای در بسیاری از مشاغل دارد. بنابراین، حتی اگر در برنامه‌نویسی آماتور هم باشید، خیلی راحت می‌توانید بدون نیاز به نگرانی در رابطه با درآمد خود، در یک دوره‌ی کارآموزی برنامه‌نویسی شرکت کرده و بعد از یک سال به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای تبدیل شوید که می‌توانید درآمد بسیار خوبی داشته باشید.

درآمد برنامه‌نویسی در جهان

در میان کشورهای مختلف دنیا، برنامه‌نویس‌های ایالات متحده‌ی آمریکا بیشترین درآمد را دارند. درآمد سالانه‌ی متوسط یک برنامه‌نویس آمریکایی، بالاتر از ۱۰۰ هزار دلار است که درآمد برنامه‌نویس‌ها در کشور ما در مقابل آن، اصلا دیده نمی‌شود. کارفرماها در کشورهای دیگر نیز پول‌های خوبی به برنامه‌نویس‌ها می‌دهند. به عنوان مثال، در کشورهایی سویس، نیوزلند، دانمارک، نروژ، انگلستان، آلمان، و هلند درآمد سالانه‌ی برنامه‌نویسی بالای ۵۰ هزار دلار آمریکا است که باز هم در مقایسه با کشور ما بسیار زیاد است. برنامه‌نویس‌ها در کشورهایی مثل استرالیا، سوئد، فنلاند و فرانسه نیز بین ۴۰ تا ۵۰ هزار دلار در سال، درآمد دارند.

به طور کلی می‌توان گفت که حتی در سطح دنیا، درآمد برنامه‌نویس‌ها از خیلی از افراد دیگر بالاتر است. اما کدام زبان‌های برنامه‌نویسی، بیشترین پول را به جیب شما سرازیر می‌کنند؟ اجازه دهید پردرآمدترین زبان‌های برنامه‌نویسی در دنیا را به شما معرفی کنیم.

زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی، درآمدهای متفاوتی دارند. عواملی مثل میزان نیاز به یک زبان برنامه‌نویسی، میزان پیچیدگی آن زبان و جدید یا قدیمی بودن یک زبان برنامه‌نویسی، روی دستمزد برنامه‌نویسان آن زبان، تأثیر دارند.

در حال حاضر، زبان‌های پایتون، جاوا و جاوا اسکریپت، پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی هستند ولی از آن‌جایی که تعداد برنامه‌نویسان مسلط به این زبان‌ها، به نسبت زبان‌های دیگری مثل Scala ،Go و Objective C بسیار بیشتر است، درآمد کمتری نسبت به این زبان‌ها دارند. در ادامه ۱۰ زبان برنامه‌نویسی پردرآمد در دنیا را به شما معرفی می‌کنیم.

درآمد برنامه‌نویسی  Scala

درآمد برنامه نویسی زبان Scala با میانگین جهانی ۷۶ هزار دلار در سال ۲۰۲۰، از تمامی زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر، بالاتر است. زبان برنامه‌نویسی Scala یک زبان چندمنظوره‌ی دارای سطح بالا و چندالگویی می‌باشد که یادگیری آن خیلی سخت نیست و ارتباط نزدیکی با زبان برنامه‌نویسی پرطرفدار جاوا دارد.

درآمد برنامه نویسی  Go

این زبان open-source، توسط شرکت گوگل و برای ساخت راحت اپلیکیشن، ساخته شده است. همچنین، می‌توان از این زبان برنامه‌نویسی برای توسعه‌ی وب، در تیم‌های عملیاتی و زیرساختی و … استفاده کرد. میانگین درآمد جهانی زبان برنامه‌نویسی Go در سال ۲۰۲۰، بالاتر از ۷۲ هزار دلار آمریکا بوده است.

درآمد برنامه‌نویسی  Objectiv-C

زبان برنامه‌نویسی Objective-C زیرمجموعه‌ای از زبان C است و میانگین درآمد جهانی این زبان، بالای ۶۶ هزار دلار آمریکا در سال ۲۰۲۰ بوده است. زبان Objective-C یک زبان شیءگرا و دارای ویژگی زمان اجرا (runtime) داینامیک است. استفاده‌ی اصلی زبان Objective-C در توسعه‌ی اپلیکیشن‌هایی برای سیستم‌های عامل iOS گوشی‌های آفیون و macOS  لپ‌تاپ‌های شرکت اپل است.

درآمد برنامه‌نویسی سوییفت

این زبان برنامه‌نویسی توسط شرکت اپل و به منظور جبران نقطه ضعف‌های زبان Objective-C توسعه پیدا کرده است. میانگین جهانی درآمد برنامه نویسی سوییفت، بالای ۶۵ دلار آمریکا است.

درآمد زبان برنامه‌نویسی پاسکال

زبان پاسکال به منظور آموزش سیستماتیک برنامه‌نویسی، ساخته شده است. زبان پاسکال برپایه‌ی Algol است و بعضی از مؤلفه‌های آن را دارد. میانگین دستمزد برنامه‌نویسان پاسکال بالای ۶۲ هزار دلار آمریکا است.

دستمزد برنامه‌نویسی  R

آماریست‌ها، پژوهشگرها و بازاریاب‌ها از زبان برنامه‌نویسی  R، برای گردآوری، تفسیر، بصری‌سازی و ارائه‌ی داده‌ها استفاده می‌کنند. زبان R یک زبان برنامه‌نویسی open-source  است و نسخه‌های مختلفی از آن برای سیستم‌های عامل مختلفی مثل لینوکس، ویندوز و مکینتاش وجود دارند. میانگین درآمد جهانی این زبان برنامه‌نویسی،بالای ۶۱ هزار دلار آمریکا بوده است.

درآمد زبان برنامه‌نویسی پایتون

پایتون یکی از پر طرفدارترین زبان‌های برنامه‌نویسی در سطح دنیا است. در این زبان تفسیری و شیء‌گرا، برخلاف دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی که در آن‌ها از نشانه‌گذاری استفاده می‌شود، کلیدواژه‌های انگلیسی به کار برده می‌شوند و به همین دلیل، یادگیری آن برای کسانی که با زبان انگلیسی آشنایی دارند، بسیار راحت است. زبان برنامه‌نویسی پایتون کاربردهای بسیار مختلفی شامل توسعه‌ی بازی، هوش مصنوعی، توسعه‌ی وب، کاربردهای علمی و آماری و یادگیری ماشین، توسعه‌ی نرم‌افزار و … دارد. میانگین درآمد جهانی برنامه‌نویس‌های پایتون، بالای ۵۶ هزار دلار آمریکا است.

درآمد زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت

تمامی کسانی که در حوزه‌ی مهندسی نرم‌افزار فعالیت مشغول هستند و کسانی که در کار توسعه‌ی وب کار می‌باشند، باید بر زبان برنامه‌نویسی جاوا تسلط داشته باشند. برنامه‌نویس‌ها می‌توانند از ترکیب جاوا اسکریپت و Node.js برای تولید محتوای وب در سطح سرور و پیش از ارسال صفحه به مرورگر استفاده کنند. این قابلیت برای توسعه‌ی نرم‌افزارهای تحت وب عالی است. میانگین درآمد برنامه‌نویسی جاواسکریپت، بالای ۵۵ هزار دلار آمریکا است.

درآمد برنامه نویسی  C++

زبان برنامه‌نویسی  C++، به عنوان یک زبان چندالگویی، از ۶ روش متفاوت برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌کند. زبان C++ به عنوان نسخه‌ی بهبود یافته‌های زبان برنامه‌نویسی C ایجاد شد تا شیء گرا هم باشد و این امکان وجود داشته باشد تا از آن برای توسعه‌ی بازی‌ها، نرم‌افزارهای دسکتاپ، سیستم‌های عامل و … استفاده کرد.

این زبان برنامه نویسی به برنامه‌نویس‌ها و توسعه‌دهنده‌های نرم‌افزار کمک می‌کند تا مسائل پیچیده را به مسائل کوچک‌تر و ساده‌تر تقسیم کنند. زبان برنامه‌نویسی C++، یک کتابخانه‌ی غنی هم دارد. میانگین جهانی دستمزد برنامه‌نویس‌های  C++بالای ۵۵ هزار دلار آمریکا است.

درآمد زبان برنامه‌نویسی کوتلین

کوتلین، یک زبان برنامه‌نویسی چندمنظوره و شیء گرا می‌باشد. در سال ۲۰۱۷، شرکت گوگل از این زبان به عنوان یک زبان رسمی برنامه‌نویسی اندروید، رونمایی کرد. میانگین جهانی درآمد برنامه نویسی کوتلین (Kotlin) حدود ۵۴ هزار دلار آمریکا است.

چرا برنامه‌نویسی بهترین شغل است؟

با افزایش دیوانه‌وار استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی‌ بشر، انتظار می‌رود که نیاز به برنامه‌نویسی در سال‌های پیش رو، بسیار زیاد شود. پیشبینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، اپلیکیشن‌ها جهان را تحت کنترل داشته باشند و در تمامی جنبه‌های مختلف زندگی ما از کلاس‌های درس گرفته تا خرید کردن و حتی جراحی‌های پزشکی، ایفای نقش کنند. بنابراین، بازار کار برنامه‌نویسی، روز به روز، بهتر می‌شود. هرچه تقاضا برای استخدام برنامه‌نویس‌ها بالا می‌رود، به تبع، درآمد برنامه‌نویسی نیز زیاد می‌شود. در حال حاضر برنامه‌نویسی یکی از پردرآمدترین رشته‌ها در ایران و جهان است و پیشبینی می‌شود که درآمد این رشته بالاتر نیز برود.

البته درآمد بالا تنها مزیت برنامه‌نویسی نیست. برنامه‌نویس‌ها می‌توانند دورکار یا فریلنسر باشند و در حین تحصیل، مشاغلی با درآمد نسبتا خوب داشته باشند. به علاوه، این شغل نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارد و جالب است که برنامه‌نویس‌ها نیازی به استخدام شدن در هیچ شرکتی ندارند و می‌توانند کسب‌وکار خودشان را راه بیاندازند.

برای آشنایی بیشتر با شغل برنامه‌نویسی، کلیک کنید.

بنابراین، برنامه‌نویسی یک شغل برای شرایط عالی، دستمزد بالا و تقاضای بسیار زیاد است و تمامی این موارد، روز به روز در حال بهبود هستند. آیا شما شغلی سراغ دارید که چنین مزیت‌هایی داشته باشد؟! خیلی خیلی بعید است!

 

  • ۹۹/۱۱/۱۸
  • محیا باقری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی